Engelli vatandaşlar için düzenlenen temsili askerlik töreni 3. Ordu Komutanlığı Kazım İnanç Kışlasında düzenlendi. Aileleri ile birlikte gelen 18 bedensel, zihinsel ve işitme engelli, kıyafetleri giydirildikten sonra çok amaçlı salona alındı.  Törene 3. Ordu Komutanlığı Harekat Kurmay Yar Başkanı Tuğgeneral Mehmet Topçu, askeri personel ile engelli gençlerin aileleri katıldı. Engellilerin salondaki yerlerini almasının ardından 2 grup halinde yemin ettiler.
Yemin töreninin ardından bir konuşma yapan 3. Ordu Komutanlığı Karargah Destek Grup Komutanı Piyade Albay Özgür Yılmaz ; “Gururunun bir ömür taşındığı askerlik hizmetinin en kutsal ve anlamlı anı olan ant içme törenine hoş geldiniz. Hiçbir karşılık beklemeden yapılan askerlik hizmetini bir gün olsa da icra etmek mutluluğuna ve şerefine ulaştınız. Sizleri tebrik ediyorum. Bu gün yaptığınız eğitimlerle bizlere asker olmak için büyük bir istek duyduğunuzu ihtiyaç olduğunda Türk vatanını korumaya hazır olduğunuzu gösterdiniz” dedi.
Ardından 3. Ordu Komutanlığı Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mehmet Topçu, yemin ederek asker olan 18 engelli gence plaket ve Türk bayrağı verdi. Törenin sonunda salondakilere seslenen Tuğgeneral Mehmet Topçu ; “Evlatlarımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Aileleri ile beraber bundan sonraki yaşantılarında sağlık ve mutluluklar diliyorum. Böyle evlatlara böyle ailelere sahip olan bir millete halal gelmesi mümkün değil” dedi.
30 yaşında bedensel ve zihinsel engelli Umut Polat tekerlekli sandalye ile yemin ederken anne İmran Polat gözyaşlarına hakim olamayarak ağladı. 3 kız 1 erkek çocuğu olan 50 yaşındaki anne İmran Polat “ Çok duyguluyum anlatamıyorum. Çocuğum hiç yürüyemiyor her ihtiyacını ben gideriyorum, bebek gibi ben bakıyorum. Ama asker olmasını çok istiyordum, bize bu duyguyu yaşatan komutanlarımıza devletimize binlerce kez teşekkür ediyorum.
  30 yaşında Umut Polat tekerlekli sandalyede askeri elbisesi ile gazetecilerin mutlumusun sorusuna “ Mutluyum” diyerek cevap verdi.  
Editör: Doğu Gazetesi