Tabelası asıldı. Masaları sandalyeleri alındı. Yeri ayarlandı. Hatta kurumun müdürlüğünün müdürünün ataması bile yapıldı. Peki neden kapanıyor dedikoduları var ?

Erzincan oldum olası küçüklük ve eziklikten kaynaklı sorunlarla uğraşıyor. Öyle ki bu sorun hiç bitmedi. Doğusunda Erzurum, Batısında Sivas Kuzeyinde Trabzon, Güneyinde Malatya gibi büyükşehirlerle, bölge müdürlükleriyle, dolu bir konumda yer alıyoruz.

Her zaman bu ezilmişliğin yaşandığı Erzincan geçtiğimiz yıllarda kılıcını çeken birkaç cengaverin, Binali Yıldırım, Serkan Bayram ve Sebahattin Karakelle’nin esip gürlemesiyle, masaları kırmasıyla bir bölge müdürlüğüne kavuştu. Emeği geçenlere teşekkürlerimi bir kez daha iletmek istiyorum. Neyse…

Bölge müdürlüğümüz kuruldu. Hatta müdürünün ataması da yapıldı. Peki neden bu gün itibariyle kapandığı dedikoduları yayılmaya başladı.

Kapanma dedikodularının duyulmasının ardından birkaç telefon görüşmesi yaptım. İşin aslını öğrenmeye çalıştım. Yaptığım görüşmelerden anladığım tek şey siyasiler ile Erzincan’da ki konudan bilgili kesimin birbirinden habersiz ama ilişkili cevaplar vermesiydi.

Siyasilere sorarsan kapanan eden bir şeycikler yok, zaten personeli bile olmayan bir bölge Müdürlüğü var ve şu anda herhangi bir faaliyeti bile yok.

Vatandaşa sorarsan bir tane müdürü olan bir kurumun müdürünün başka bir ile atarsan bunun başka bir anlamı yok. Hatta 60 norm kadrosu olan kuruma personel atanmamasının en büyük sebebi de vatandaşın aklında “ekonomik kriz” olarak yer alıyor.

Konu bu alanda bir o tarafa bir diğer tarafa kayarken ben de kendi fikirlerimi beyan etmek istiyorum. Öyle ya da böyle bu Bölge Müdürlüğü’nun kurulması ve sonrasında faaliyetsiz kalması ister istemez bu dedikoduların önünü açıyor. Bir an önce bu kurumu faal hale getirmemiz gerekiyor. Ayrıca müdürün tayininin Van’a çıkması rutin bir işleyiş ise yerine rutin bir işleyiş olarak başka bir arkadaşımızın ataması yapılacaktır. Bundan da endişem yok.

Haaa. Şu da var. Gerçekten de kapatılması ön görülen bir kurum var ise. Bu bölge müdürlüğü gerçekten kapanacaksa veya ekonomik tedbirler kapsamında faaliyet göstermeyecekse, memur ataması görevlendirmesi yapılmayacaksa, yapılması gerekenleri “YÜCE ERZİNCANLI ADALETİNE” sevk ediyorum.