Günümüzde, insanların ihtiyaçları gittikçe çeşitleniyor ve çoğalıyor.  Bunun getirdiği yük, beraberinde sağlık sorunlarını da çok çeşitlendirip çoğaltıyor.

Ne zaman hastanelerimizden birine gitsek, koridorlarda insan kalabalığından yol bulup geçmekte güçlük çekiyoruz.

Sağlık problemi olan, çok insanımız var.   Buna karşılık, olması gerekenden çok az sayıda doktorumuz var.

Doktorlarımız, canla başla çalıştıkları halde, poliklinik odalarının önünde onlarca hasta bekliyor. Bazı branşlarda doktor sayısı yeterli. Fakat, bazı branşlarda ya sayı yetersiz, ya da  hiç doktorumuz yoktur.

Yetkililerimizin de gereken çabayı gösterdiklerinden eminiz. 

İlimizin en büyük hastanesi Mengüçek Gazi Egitim ve Araştırma Hastanesi; Araç, gereç bakımından da mükemmele yakındır.

Erzincanlılar olarak Bakanlığımıza bu konuda  minnettarız.

Hastanemizde her şey var. Ne yazık ki hastalarımıza bakacak yeterli sayıda DOKTOR yoktur. 

Dün hastanemize gitmiştik.

Muayene olmak için sabah saat güneş doğmadan sıraya giriliyor. Saatlerce ayakta bekledikten sonra bize de sıra geldi. Kalp Damar Cerrahi Doktorumuz sağ olsun, çok iyi ilgilendi ve ultrason istedi.

 Bandrol almaya gittik. Bandrol verecek kızımız 7 Ekim’e sıra verdi.   6 doktorumuzdan 4’ nün gittiğini, yalnız iki doktorun kaldığını söyledi.   

Bir hastanın teşhis için bir ay sonrasına kadar beklemek zorunda kaldığını düşünelim. Bu hasta siz olsanız ne yaparsınız?

Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi

Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.

                                                        MUHİBBİ

Sağlığın önemini, hiçbir şey Büyük Hakanın bu mısrasından daha iyi anlatamaz. 

 İnsanlarımız için çok önemli olan bu konunun üzerine daha çok gidilmeli ve bir an önce İlimizin doktor ihtiyacının karşılanması için çaba harcanmalıdır.

Özellikle siyasilerimizin gereğini yapmalarını bekliyoruz.

İlimize gelen doktorların gidiş nedenlerini; yetkililerimizin araştırdığına ve gerekli tedbirleri almak için çaba harcadıklarına da inanıyoruz.

Bundan 4-5 yıl önce Rahmetli babamı sık, sık hastanemize götürmek zorunda kalıyordum. Bir önceki rektörümüz Sayın İlyas Çapoğlu’nun; hastanemizin yetkilileri ve doktorları ile tüm birimleri ziyaret ettiğine, hastalarla sohbet ettiğine rastlıyor  ve bir Erzincanlı olarak çok seviniyordum.

Erzincan gibi özelliği olan, büyük felaketler yaşamış ve yaşamaya da aday olan illerimizin, her branştan doktorlara çok ihtiyacı vardır.

Hastanelerimizin doktor ihtiyacının karşılanması için, elimizden geleni yapmaya mecburuz.

Yetkililerimizin gereğini yapacaklarını,  siyasilerimizin de baskı oluşturarak atamaları hızlandıracaklarını umut ediyoruz.

Ayrıca, biz Erzincanlılar olarak; sağlığımızla ilgili en küçük bir yaralanma, en küçük bir endişede koştuğumuz hastanelerimize çok önem vermeye ve gereken ilgiyi göstermeye,

 gelen doktorlarımızı burada tutmak ve çalışma ortamlarını kolaylaştırarak, elimizden geleni yapmaya; bu konusunda gereken hassasiyeti göstermeye gayret etmeyi unutmamalıyız.