Doğal içeriklerle cilt bakım rutini oluşturanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Her ne kadar doğal ürünler tercih ediliyor olsa da uzmanlar, kullanılan bazı ürünlerin cilde zarar verebileceğini aktarıyor.

İşte uzmanlara göre cilde zararlı hale gelebilecek 8 ürün:

Hindistancevizi yağı
Cilt bakımında ve saç onarımında kullanılan hindistancevizi yağı  her saç tipi için uygun olmayabilir. Az gözenekli saçlar için ince bir katman hindistancevizi yağı bile suyun saça nüfuz etmesini engelleyebilir. Bu da saçın ihtiyacı olan nemi elde edememesine ve kurumasına neden olur.

ŞOK'a Inverter Klima, Akıllı Yürüyüş Bandı, Fritöz, Kurutmalı Çamaşır Makinesi, Ayaklı Mangal Çeşitleri geliyor ŞOK'a Inverter Klima, Akıllı Yürüyüş Bandı, Fritöz, Kurutmalı Çamaşır Makinesi, Ayaklı Mangal Çeşitleri geliyor

Limon suyuLimonata_1280x719
C Vitamini kaynağı ve antioksidan özelliğiyle bilinen limon suyunun yaşlanmaya karşı etkili olduğu bilinir. Ancak limon suyu doğru kullanılmadığı takdirde deri pigmentinin artmasına ve ciltte yanmaya neden olabilir. Bu yüzden dikkatli bir şekilde kullanılması önerilir.

Karbonat
Birçok durumda kullanılan karbonatın alkali seviyesi, cildinize zarar verebilir ve tahriş edebilir.

Yumurta akıBugün Dünya Yumurta Günü (1)_1280x669
Ciltteki gözenekleri sıkılaştırmak için sıklıkla tercih edilen yumurta akının çiğ halde iken ağız ve çevresine yaklaştırılmaması gerekir. Çünkü yumurtaların salmonella adı verilen ve zehirlenmeye neden olan bir tür mikrobun taşıyıcısı olduğu belirtiliyor.

Elma sirkesi
Akne, kepek tedavisi ve doğal deodorant olarak kullanılan elma sirkesi yüksek asidite özelliği ile ciltte ciddi kimyasal yanıklar oluşmasına yol açabilir.

 Şekerşeker zam_1280x853
Eğer yüzünüz için şekeri scrub olarak kullanırsanız cildiniz zarar görebilir ve yıpranabilir. Ayrıca cildinizde yaralar oluşabilir ve bu yaralar da cildinizi kire ve çevreden gelecek zararlara karşı savunmasız hâle sokabilir.

Editör: Sena ERDOĞAN