Öğrencisi karikatürist Emre Yılmaz, sanatçının ailesiyle bağlantı kurarak Kabakçıoğlu’nun ilk profesyonel karikatürlerini yaptığı İzmir’de bir sergi açtı.

Yurtiçi ve yurtdışından 56 karikatürcü, Güngör Kabakçıoğlu’nun portresini çizerek Yılmaz’a gönderdi. 6 aylık süreçte gelişen çalışmada ortaya güzel sonuçlar çıktı. 2 sene önce hayatını kaybeden Kabakçıoğlu’nun ölümünden bu yana, öğrencisi Emre Yılmaz’ın projesiyle ortaya çıkan eserlerin İstanbul, Antalya’dan sonraki durağı İzmir oldu. Kabakçıoğlu’nun İzmir Neşe ve Karikatür Müzesi’ndeki sergi açılışını Konak Belediyesi Başkan Yardımcısı Serpil Güngör, Emre Yılmaz ile aile bireylerinden kızı Zeynep Minkari, oğlu Ömer Kabakçıoğlu ve kardeşi Sabiha Göncü yaptı. İzmirli karikatüristler de sergiye katıldı.

‘DEĞERLİ USTAMI ESERLERİYLE YAŞATACAĞIM’

Karikatürist Emre Yılmaz “Güngör hocam çok farklıydı. Kendisinin üzerimde emeği çoktur. Hayatı boyunca binlerce insanın karikatürünü yapmıştı. Ben de onun anısına dünya çapında birçok karikatüristten hocamın portrelerini çizmesini istedim. 3 ayrı yerde Güngör Kabakçıoğlu portre karikatürleri sergilendi. İzmir Neşe ve Karikatür Müzesi’nde ise 26 portresini sergiledik. Ailesine bana verdiği destekten dolayı teşekkür ederken aynı zamanda bize kapılarını açan Konak Belediyesi’ne ve değerli Başkanı Dr.Hakan Tartan’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Zeynep Minkari ise duygularını şöyle ifade etti : “2 sene önce babamı kaybettik. Çok geçmeden Emre arayıp böyle bir projesi olduğunu söyledi. Bu zamana kadar babam hep başkalarının karikatürlerini çizdi. Bu kez babamı başkaları çizecekti. Ailem ve ben çok mutlu olduk. Emre Yılmaz’a ne kadar teşekkür etsek az. Babamı bu eserlerle bir kez daha andık. Konak Belediyesi’ne de bizleri burada ağırladığı için çok teşekkür ediyorum.”

Kaynak: iha