Brezilya'da öyle bir karınca şehri görüntülerine ulaşıldı ki bu şehir adeta akıllara durgunluk verdi. Terkedilen dev karınca yuvasının içerisindeki organize işler sizi çok şaşırtacak nitelikte.

Brezilya’da  dev bir karınca yuvasını görüntülemek isteyen bilim insanları, terk edilmiş  olan yuvayı ortaya çıkartmak için yuva kanallarına 3 gün boyunca beton döktü. 40 ton toprağı kazdıklarında,  karınca şehrinin eşsiz görüntüleri ortaya çıktı. Bu görüntüler bilim insanlarını hayran bırakacak nitelikteydi. Karınca şehri adeta bir mimarın elinden çıkmış gibi planlı ve organizeli bir şekildeydi. Bu karınca yuvasında 1920 oda sayıldı. Yuvanın içini birbirine bağlayan çok sayıda da yol mevcut. Yuvanın içinde havalandırma, otoyollar, yan yollar, patikalar, mantar bahçeleri, birçok çöp çukurları, güvenlik odaları, sağlık odaları ve en kıssa ulaşım yollarını sağlayacak şekilde tasarlanmış bölmeler bulunuyor.

Üniversite öğrencileri özel çocuklara oyunlu müzik materyalleri hediye etti Üniversite öğrencileri özel çocuklara oyunlu müzik materyalleri hediye etti

Dev Karınca Yuvası 1280X562

Editör: Merve Kiraz