İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’in” Resmi Gazete ‘de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.

Düzgün,koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projelerini; yüzde 50 hibe desteği kapsamında değerlendirileceğini bildirdi.

Düzgün, ekonomik yatırımlar için proje başvurularında hibeye esas proje tutarı, gerçek kişi başvurularında 300 bin Türk Lirasını, tüzel kişi başvuruları için ise 800 bin Türk Lirasını geçemeyeceğini kaydetti.

Hüseyin Düzgün, hibeye esas proje tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilir. Diğer yüzde 50’si oranındaki tutarı başvuru sahipleri kendi kaynaklarından temin etmekle yükümlü olduklarını ve tebliğde belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanan proje tekliflerini, bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren yani 14 Aralık tarihinden itibaren kırk beş gün içerisinde İl Müdürlüklerine teslim etmeleri gerektiğini belirtti.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Düzgün, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında gerçek kişiler için 150 bin lira, tüzel kişiler için ise 400 bin liraya kadar hibe desteği verileceğini belirterek, "Kars'ın bu değerli ürünlerini işleyerek ülkenin diğer 80 iline tanıtmak ve pazarlamak isteyen yatırımcıları bekliyoruz" çağrısında bulundu.

Kaynak: iha