Alışverişlerde bankaların kredi kartı kesintileri nedeniyle esnaf çıkış yolu ararken, olan yine vatandaşa oluyor. İndirim adı altında Erzincan’da bazı işyerleri, müşterilerine nakit ödemeye %20 indirimli kampanya sunuyor ancak, müşteriler bu konuda aynı fikirde değil. Vatandaşlar, kredi kartı ile alışverişlerde esnafın yüksek fiyat uyguladığını, bankaların kesintileri nedeniyle indirim adı altında nakit ödemelere ürünün normal fiyatını sunarken, kartlı alışverişlerde yüksek fiyattan satış yaptıklarını iddia ediyorlar. 

Yüksek rakımlı yayladan pazar tezgahına uzanan meşakkatili yayla muzu mesaisi Yüksek rakımlı yayladan pazar tezgahına uzanan meşakkatili yayla muzu mesaisi

Konu ile ilgili bir vatandaş; “Gömlek alacaktım ve birçok işyeri gezdim karşılaştığım durumun normal olmadığını düşünüyorum. Alacağım ürünün fiyatını internet dahil birçok yerde fiyatına baktım aşağı yukarı fiyatı belli. Ancak Erzincan’da nakit ödemede 420, kartlı ödemede 460 olduğunu söylediler. Normal fiyatın 460 olduğunu, nakit ödemem halinde 420 ile 40 TL indirim yapmış olacaklarını söylediler. Bu durum hiç mantıklı gelmedi bana” diyerek düşüncelerini paylaştı.

Öte yandan bazı esnafların ise nakit ödeme alabilmek adına, pos cihazımız arızalı, internetimiz yok gibi ifadeler kullanarak vatandaşın kartlı ödeme yapmasının önüne geçtiği öne sürüldü. 

Vatandaş konu ile ilgili açıklamasında; "Alışverişe gidiyoruz bazen esnaflar internetimiz yok, sistem yok, pos cihazımız arızalı gibi ifadeler kullanarak bizleri nakit ödeme yapmak zorunda bırakıyorlar" diyerek sitemini dile getirdi. 

Editör: Adem Küçükkaya