Ramazan geldi geliyor dedik tarif edilmez bir heyecan ile bekledik ve Cenab-ı Hakka şükürler olsun ki  bu mübarek aya ,ayların sultanına kavuştuk Elhamdulillah.Kazanacağımız sevaplar,ecirler,dereceler daha da artacak,yüreklerimiz daha da coşacak inşallah…

Ramazan Kulluk ve dua ayıdır.Cenab-ı Hak bütün beşer alemine Ramazan’ı emrediyor.Ramazan uhrevi alemi kazanmamız için bir ticaret ayıdır.Bu ticaret ayında karlarımızı binlere katlayacağız inşallah.Ramazan Kur’an ayıdır.İnsan Ramazanda okuduğu Ku’ran’ın her bir sayfasına  bire bin sevap veriyor.Normalde otuz sevap var ise  Cenab-ı Hak Ramazanda her harfine 3000 sevap veriyor.Defterinin ağır gelmesini isteyenler için bir sebebdir  bu mübarek günler.

Allahu Teala bizleri gafletten sıyırmak için nefsimizi dizginlemek için orucu emrediyor.Oruç çok önemli bir ibadettir.Ramazan demek sadece aç kalmak değil,oruçla beraber bütün duyularımızın,gözümüzün ,kulağımızın,elimizin kalbimizin ve ruhumuzun oruç tutması demektir.Cenab-ı Hak buyuruyor ;

“Oruçlunun ağız kokusu benin indimde miski amberden daha da güzeldir.”Demek ki oruçlunun ağzından çıkan koku Cenab-ı Hakkın hoşuna gidiyor.

Oruç sırf zahiri değildir batınıdır. Üç çeşit oruç vardır;

Avvamın orucu:Yeme içme kesilir,ama hiçbir değişiklik yoktur.

Havasın orucu:Bunlar oruçtur,uzuvlarını günah dan korurlar,yasağa dikkat ederler.

Havasul Havasın orucu:Onlar zahiri duyguları korudukları gibi kalplerini de korurlar.

 

Sehl İbni Sa'd radıyAllahu anh'den rivayet edildiğine göre Nebî sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Cennette reyyân denilen bir kapı vardır ki, kıyamet günü oradan ancak oruçlular girecek, onlardan başka kimse giremeyecektir. Oruçlular nerede? diye çağrılır. Onlar da kalkıp girerler ve o kapıdan onlardan başkası asla giremez. Oruçlular girince o kapı kapanır ve bir daha oradan kimse girmez."

Her insan hayatının hesabını verecektir.Hayatını nasıl sarfettiğini,gençliğini nerde geçirdiğini,ALLAH’u Teala soracaktır.İnsan kendi katipliğini unutmazsa,kitabını güzel yazacaktır.O halde  sayfalar fazla ilerlemeden,yaşlanmadan,kitabımız dürülmeden,sayfalar kapanmadan kendimizi bu mübarek günlerde affettirelim.Ramazan ayını değerlendirmeyen bir insan,şeytan olmadığı halde insi şeytanlara uyanların,kendini affettirmeyenlerin burnu yerde sürtsün Cebrail (as)böyle dua ediyor ve Peygamber Efendimizde amin diyor.Bu dua insanın içini ürpertiyor..

İçinde tövbelerimizin bol olduğu bir Ramazan…

Ardından gittiklerimizin boş olduğuna kanaat getirdiğimiz ve kendimize geldiğimiz bir Ramazan…

Yaratılış özümüze döndüğümüz,arındığımız bir Ramazan olsun inşallah…sevgilerimle…