Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi 8. etap tebliği yayımlandığını söyledi.

İl Müdürü Songül Kadıoğlu, doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alındığını belirterek, “Kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulmasını amaçlayan “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2013/59) 14 Aralık 2013 tarih ve 28851 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanmıştır. Program kapsamındaki konulara ilişkin proje sunmak isteyen yatırımcıların, 27 Ocak 2014 tarihi mesai bitimine kadar projelerini İl Müdürlüğümüze sunmaları gerekmektedir. Program hakkında İl Proje Yürütme Birimi tarafından yatırımcılarımıza yönelik gerekli bilgilendirme çalışmaları yapılacaktır.

Yayınlanmış olan 8. Etap Ekonomik yatırımlar kapsamında; Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı,Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımlar,Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına yönelik yatırımlar,Alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına yönelik yatırımlar, Tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere, alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgâr enerjisi üretim tesisleri, Koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projeleri konularına yönelik yatırımlara hibe desteği sağlanacaktır.

Programdan desteklenecek ekonomik yatırımlar için hibe miktarı üst limiti bireysel başvurularda 150 bin TL, tüzel kişi başvurularında ise 400 bin TL’dir” açıklamasını yaptı.

Kaynak: iha