Kırklareli'ye bağlı Lüleburgaz Devlet Hastanelerinde 10 ay içerisinde 440 bin hastanın tedavi edildiği açıklandı.

Lüleburgaz Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Op. Dr. Mustafa Köprücüoğlu, Lüleburgaz'da her gün ortalama yaklaşık Bin 500 hasta tedavi ettiklerini söyledi. 10 ayda hastanelerine 440 bin hastanın çeşitli nedenlerle geldiğini belirten Köprücüoğlu ‘’ Yoğun şekilde hastanelerimizde çalışmalarımız devam ediyor. Günde ortalama bin 500 vatandaşımız tedavi ediliyor. 2013 yılında 10 ay içerisinde 440 bin vatandaşımız hastanelerimizde tedavi olmuş’’ dedi.

EN YOĞUN TALEP DAHİLİYE

En yoğun günlerin pazartesi günü olduğunu belirten Op.Dr. Mustafa Köprücüoğu, en çok hasta kabulünün ise dahiliye servisinde yaşandığını söyledi.

Köprücüoğlu’’ Pazartesi günleri hasta fazlalığı açısından daha yoğun günler oluyor. Bunun sebebi köylerden, beldelerden, çeşitli il ve ilçelerden gelen vatandaşlarımızın olmasından kaynaklanıyor. Bunun yanı sıra en fazla vatandaşlarımız dahiliye servisine başvurdu. Dahiliye servisini sırası ile çocuk, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümümüz izledi’’ diye konuştu.

Köprücüoğlu, Devlet hastanesinde 10 ayda 700 bebeğin dünyaya geldiğini ve Kırklareli genelinde en fazla doğum yaptırılan hastane olarak birinci sırada olduklarını söyledi.

Kaynak: iha