Hakan Subaşı 
Düzenlenen geceye Erzincan Valisi Selman Yenigün, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, İl Müftüsü Burhan İşliyen, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Necmettin Ünal, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Aydın Yalvaç, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

            Düzenlenen gecenin açılış konuşmasını dualar ile yapan İl Müftüsü Burhan İşliyen, Ramazan’ı şerif 11 ayın sultanı içerisinde bin aydan daha hayırlı bulunan ve içerisinde kadir gecesi bulunan bir ay hem ramazanı 11 ayın sultanı haline getiren hem kadir gecesini bin aydan daha hayırlı bir hale getiren, hem de Muhammet Mustafa A.s.v âlemlere rahmet kâinatın efendisi haline getiren yegane sebep Kur’an-ı Kerimin ramazan ayında kadir gecesinde cebeni nurda Muhammet Mustafa A.s.v indirilmiş olmasıdır. Birinci olarak üzerinde durmamız gereken hadise Ramazan Kur’an ayıdır. Kur’anla olan münasebetimizi gözden geçirmeli, iletişimizi kontrol etmeli Kur’an-ı Kerimi okuma, anlama ve hayatımızı yansıtma konusunda derin bir gayretin içerisine girmeliyiz diye konuştu.

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ise konuşmasında; “ Bu ramazan’da inşallah önceki ramazanlarda olduğu gibi bizlerin birbirine karşı hissetmiş olduğu duyguların, yoğunlaştığı, derinleştiği ve içselleştiği bir ramazan olur. Birlik, beraberlik, kardeşlik duygularının zirveye çıktığı bir ay olur. Birbirimizle soframızı paylaşacağız. Birbirimizle düşüncelerimizi paylaşacağız. Böylece kardeşliğimizin, birlikteliğimizin daha da pekiştiği bir ayı hep beraber yaşayacağız. Sefaletle, savaş haliyle, zulümle karşı karşıya olan kardeşlerimiz var. Filistinde, Mısır’da, Yemen’de dünyanın bir çok coğrafyasında öyle kardeşlerimiz var ki bizim bugün içerisinde olduğumuz huzura muhtaç durumdalar. Temenni ediyorum dua ediyorum rabbim onları da selamete erdirsin, bu ramazan onların sıkıntı içersinde geçirdikleri, en son ramazan olsun bu duygu ve düşüncelerle bizi Ramazan’a ulaştırdığı için rabbimize hamd ediyorum. Sizleri en içten en kalbi duygularımla selamlıyorum diye konuştu.

AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ise konuşmasında, Canların şehri Erzincan’da ramazan akşamlarını bizlere böylesine dolu dolu birlik ve beraberlik içerisinde, birlikte buluşup kaynaşmamıza vesile olan Belediye Başkanımıza ekibine teşekkür ediyorum diye konuştu.

Son olarak bir konuşma yapan Erzincan Valisi Selman Yenigün ise konuşmasında; “ Manevi yönü çok yüksek, bir akşamı yaşıyoruz. Ramazan ayları, mağfiret, yardımlaşma, kardeşliğin,dostluğun, arkadaşlığın en zirveye geldiği bir iklimi yaşıyoruz.böyle güzel bir ülkede böyle güzel insanlarla Can Erzincan’da ne güzel Ramazan’ı yaşıyoruz. Bu bizim bir ve beraber olduğumuzdan kaynaklanıyor. Birlik ve beraberliğimizi korudukça inşallah Cenabı Allah bize ne ramazanlar yaşatacak. Dünya kaynıyor birçok ülke, birçok memleket bir birine düşmüş durumda, bir çoğu bölünmüş, istila edilmiş durumda bir çoğu da yoksulluk içerisinde kıvranıyor. Ama şu güzelim ülke, şu güzelim şehirde birliğini, beraberliğini dostluğunu, arkadaşlığını muhafaza ettikten sonra biz inşallah daha da ileriye gideceğiz” diye konuştu. 

Editör: Doğu Gazetesi