Restore çalışmaları için 8 Ağustos tarihinde ihale yapılacağını söyleyen Belediye Başkanı Hüsamettin Şanal, "Sancak şehrimizin değerlerini koruyup, yaşatacağız." dedi. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kemah'ın tarihine ve kültürüne sahip çıkıyor. Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem öncülüğünde, Erzurum Vakıflar Genel Müdürü Kenan Üngan'ın ve Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürü Lokman Kemaloğlu'nun girişimleri neticesinde, tarihi Kemah Hamamı ve Kemah Meydanı'nın restorasyonu için 8 Ağustos 2012'de ihale yapılacak. 

Kemah ilçesinde, daha önce 1454 yılında inşa edilen ve Selçuklular döneminden kalma tarihi Gülabibey Camii, Kemah Belediyesi'nin girişimleri sonucu Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilmişti. Kemah Belediyesi tarafından, Gülabibey Camii önünde bulunan 158 metrekarelik alan, meclis kararıyla, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi. Tarihi dokuya uygun olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilen çalışma sonucu, hem modern abdesthaneler hem Kemah Gül Meydanı yapılacak. 

Kemah ilçesinde ayrıca, Gülabibey Camii ile aynı tarihte inşa edilen tarihi Kemah Hamamı, yine Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından projelendirildi. Yıkılmak üzere olan tarihi yapının yapılacak olan restorasyon çalışması ile ayağa kaldırılacağını söyleyen Kemah Belediye Başkanı Hüsamettin Şanal, "Bundan sonra bize düşen, tarihe sahip çıkarak yaşatılmasını sağlamaktır." diye konuştu.

 
Editör: Doğu Gazetesi