Yaklaşık 20 yıl önce kurulan ve tamamı belediye çalışanlarından oluşan Mehter Takımı, 3 yıl önce yeniden hayata geçirilerek hizmet vermeye başladı.

Şehr-i Can’da Ramazan adlı ramazan eğlenceleri programlarının da vazgeçilmezi olan Mehter takımın, ayrıca mahalle mahalle gezerek, ramazan boyunca her akşam bir bölgede gerçekleştirdiği gösteriler büyük beğeni ve ilgi görüyor. Başbağlar Mahallesinde teravih sonrası bir gösteri yapan Erzincan Belediyesi Mehteran takımı mahalle halkından yoğun ilgi gördü. Mehter gösterisini AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Bekir Sertadım ve mahalle halkı birlikte izlediler.

Mehter gösterisi sonrası bir konuşma yapan AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, “Belediye Başkanımız bir gelenek başlattı. Ramazan akşamlarını her akşam ayrı bir mahallede birlikte kutluyoruz. Ramazan akşamlarının özelliği birlikte olabilmek. Hiç değilse iftardan sonra komşularımızla buluşup selamlaşmak. Gelecek kuşaklara bu akşamları yaşayarak bırakıyoruz. Belediye Başkanımıza buna fırsat verdiği için teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi