Kütahya Tarihi Türk Müziği Derneği Başkanı Hakkı Altaş, 20 Aralık Cuma günü düzenlenecek Şeb-i Aruz gösterisinin Hz. Mevlana dönemindeki gibi aslına uygun olarak yapılacağını söyledi.

Kütahya Tarihi Türk Müziği Derneği olarak Gençlik merkezi ile birlikte Şeb-i Aruz gecesi düzenleyeceklerini bildiren Dernek Başkanı Altaş, Kütahya’nın Mevlevilik kültürünün en önemli adreslerinden biri olduğunu belirtti.

Kütahya’nın köklü bir tarihe sahip olduğunu anlatan Altaş, “ 20 Aralık Cuma günü saat 20’de Dumlupınar Kapalı Spor salonunda Şeb-i Aruz töreni yapacağız. Gençlik Merkezinde ki neyzen arkadaşlarımız hazırlandı ve bizde Kütahya Tarihi Türk Müziği Derneği olarak destek verdik. Kütahya için güzel bir faaliyet olacak. Çünkü Kütahya Mevlevilik kültüründe önemli merkezlerden bir tanesi. Konya, Afyon gibi Kütahya’da bu konuda çok köklü bir tarihe sahip. Bu anlamda da Kütahya’ya da böyle bir faaliyetin yapılıyor olmasını çok önemsiyoruz. Klasik üsluba uygun bir sema nasıl yapılıyor bunu da katılacak olan misafirlerimiz görmüş olacaklar. Bu faaliyetler artık folklorik bir hava oluşmaya başladı. Bu klasik üslubu Hz. Mevlana’dan bu zamanda kadar nasıl yapılıyorsa o şekilde yaparak gerçek mahiyette bunu göstermek istiyoruz.” dedi.

Kaynak: iha