Günümüzde spor; insanların fiziki ve psikolojik açıdan gelişimini sağladığı gibi; birlikte ve bir ekip olarak iş başarabilme, başkaları ila işbirliği yapabilme, zorluklarla mücadele ederken diğer kişilerden yardım alabilme… Becerilerini de kazandırıyor.  Aynı zamanda; sorumluluk ve iş birliği eğitimi ile düzen sağlama kabiliyetini geliştirerek;  kişinin sosyalleşmesine de yardımcı oluyor. İnsanın toplum kurallarına kolayca uyabilmesini,  diğer kişilerle iyi ilişkiler kurabilmesini, dürüst ve doğru davranabilmesini de kolaylaştırıyor.  En önemlisi; mücadele etme gücünü artırarak; kendisine güvenmesini, iyi ve doğru bir kişilik kazanmasını da sağlamış oluyor.  

 Okul müdürlüğü yaptığım dönemlerde bu yazdıklarımın örneklerine çok defalar şahit olmuşumdur.  Köyünden daha yeni gelmiş, çekingen, gölgesinden bile korkan, sesiz. sakin, silik şahsiyetli çocukların; okul spor takımlarında bir iki yıl çalışıp mücadele etekten sonra;  kendisine güvenen, cesur, atılgan,   sosyal, hoşgörülü, hatta esperili, kişiliğini bulmuş kişilir olarak karşımıza çıktıklarını çokça görmüşümdür.

Bunun için kitabımda da; her gencin mutlaka en az bir spor dalında başarılı bir sporcu olmaya çalışmasını öğütlemişimdir.  Torunum Yağızhan'ı: her Çarşamba ve Cuma saat 16.30 da  futbol eğitimlerine katılması için  13 Şubat Şehir Statyum'una  götürüyordum,   Bu stadyumda gördüklerim gerçekten de iç açıcı ve ümit verici bir manzaraydı.

İşi ehline verince; bir tesisin ne kadar güzel, ne kadar dolu ve ne kadar sistemli çalıştığını da çok iyi görebiliyoruz. 

Bir tarafta torunumun yaşında olan çocuklar futbol eğitimi alıyor, bir tarafta koşucular tur atıyor. Bir tarafta boks eğitimi alanlar antreman yapıyorlar.

Diğer tarata ve en önemlisi de , başlarında mahalle muhtarların idareci olduğu; 11-17 yaşa arası  futbol takımları   maç yapıyorlar. Oldukça neşeli ve heyecanlı  ve bir okadır da düzenli maçlar yapılıyor.

"Bu ne maçları yapılıyor" diye soruduğum da: Erzincan'ın tüm mahalle takımlarının karşılaşmalarının devam ettiğini söylediler.

Ne güzel bir düşünce! Tüm şehrin futbol oynayan gençleri daha bu yaşta birebirlerini tanıyacak ve arkadaş olacaklar. "Bu kimin düşüncesidir" diye sorduğumda: Fikir babasının: Çarşı Mahallesi Muhtarı olduğunu söylediler.

Sayın Valimizin öncülüğünde  ve tüm mahalle muhtarlarının katılımıyla çok güzel ve  güzel olduğu kadar da bir şehrin sosyal barışı açısından  çok  faydalı bir faaliyet..

Düşünen ve uygulamaya koyanlara: Başta Sayın Valimize, Gençlik Spor İl Müdürümüze, Mahalle Muhtarlarımıza emeği geçenlerin tümüne ve Spor hocalarımıza;  şehrimiz adına çok teşekkür ediyoruz.

İnşallah gelecekte şehrimize bu tür faydalı sportif ve sosyal faaliyetlere sıkça şahit oluruz.