Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği’nin (MAFSAD) SODES kapsamında yürüttüğü “Fotoğraf Aşkına Projesi” çerçevesinde temel fotoğrafçılık eğitimleri başladı.

MAFSAD bünyesinde Sosyal Destek Projesi Fehmi Kolçak Fotoğraf Atölyesi’nde gerçekleştirilen eğitimlere “Fotoğraf Tarihi” ile başlanıldı. Yaklaşık 50 gencin faydalanacağı kursta görev alacak öğretmenlerle öğrencilerin tanışmasının ardından kurs süresince hangi konuların paylaşılacağı belirtildi.

Buna göre fotoğrafın tarihçesi, fotoğraf makineleri, objektifler, fotoğraf makinesi ekipmanları, ISO, enstantane, ışık, kompozisyon gibi konular paylaşıldıktan sonra bir teknik gezinin yapılacağı, kursiyerlerin bu teknik gezide çektiği fotoğrafların daha sonra bir fotoğraf okuma etkinliği kapsamında değerlendirileceği ifade edildi.

Derslerin ilk gününde gençlerle fotoğraf tarihi üzerine konuşan MAFSAD Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Evren, ilk fotoğraftan günümüze kadar fotoğrafın geçirdiği tarihsel süreci görsellerle süsleyerek gençlere aktarmaya, onları sıkmadan, yormadan dersi keyifli hale getirmeye çalıştığını belirtti.

Kaynak: iha