Genç, enerjik, atılgan, hoşsohbet ve görev sevdalısı. Başkanlık kararnamesi ile Erzincan’a vali olarak atanan Mehmet Makas, Erzincan’a gelirken ilk iş daha önce kaymakamlık yaptığı Erzincan’ın Refahiye ilçesini ziyaret etti, eski dost ve tanıdıkları ile hasret giderdi. Erzincan’ı öncelerden bildiği için Erzincan’da valilik koltuğuna oturmadan önce bir süreyi kendine ayırdı. Terzibaba Mezarlığı’na gitti. esnaf ile bir araya geldi. Sohbet muhabbet. Erzincan’da vali olarak göreve başladıktan sonra ilk Cuma namazını da Camii Kebir’de eda etti.  

     Valim. Hoşgeldiniz Erzincan’a.

     Birçok sorunun kucağına atladınız. Hem de koşarak. Allah(cc) yardımcınız olsun. İlk gün yaptığınız konuşmayı çok beğendim. Hayırlı olsun ziyaretine geldiğim gün “Erzincan’ı birlikte yöneteceğiz.” dediğiniz zaman Erzincan için çook mutlu oldum. 2 tane büyük şehrin arasında Elazığ ve Malatya’yı da saymıyorum, hayatta kalma mücadelesi veren Erzincan’a sizin gibi hareketli, tuttuğunu kopartan, liderlik vasıflarına haiz genç bir vali lazımdı. O da oldu şükürler olsun.

     Eski başbakanımız, medarı iftiharımız Binali Yıldırım’ın kefaleti, içişleri bakanının izni ve sn başkanın kararıyla Erzincan’a vali olarak atanmanız sebebiyle büyüklerime teşekkürü bir borç bilirim.

     AMA;

     Artık zorlukları sizin adınıza göğüsleyecek kimse yok sn valim. Artık Erzincan’da açlıktan ölen köpekten, yapılacak kömür yardımlarına, tavuğuna kışt denen vatandaştan, arabası yolda kalana kadar her şey sizin derdiniz olacaktır. Doğal afette, trafik kazasıda. Salgın bir hastalık ta, çalışmayan daire müdürü de. Yanmayan trafik lambasıda görevini yapmayan memur da.  Kısacası Erzincan’da yolunda gitmeyen n varsa sizden sorulacak. O sebeple Allah şimdiden yardımcınız olsun.

     Erzincan’da basına yaptığınız ilk açıklamada sarfettiğiniz konuşmanızda “Birlikte yöneteceğiz” demiştiniz ya. Çok güzel bir düşünce. Ama o düşünceyi hayata geçirirken Amman dikkat. Herkesle şehir yönetilmez sayın valim. Hele kastettiğim bazı insanlar var ki (zamanla tanıyacaksınız) onlarla hiç yönetilmez. O sebeple birlikte şehri yönetmeyi seçeceğiniz insanları lütfen doğru seçiniz.

     HASRET VE ÖZLEM…

     Erzincan’a gelen her vali için söylenen bir cümle vardır. “Vali Recep Yazıcıoğlu gibi.” Bu cümle her vali geldiğinde söylenir. (Bu aslında bir özlemin gereği, bu aslında insanların beklentisinin sonucu oluşan bir cümledir.) Sizin için de aynen bu cümle sarfedildi.

Ancak şimdiye kadar gelen valilerimizden rahmetli Yazıcıoğlu’nu andıracak çok şey gördük diyemeyeceğim. Vali Yazıcıoğlu’nu Erzincan’ın simgesi haline getiren en büyük özelliği deliyle deli, veliyle de veli olmasıydı. Simitçisinden dönercisine, herkesi ismen hatırlaması, zihinsel engellisinden işletme sahibine, fabrikatörden sporcuya hepsi ile ayrı ayrı sohbet etmesiydi onu ayıran. Kapısını herkese açtı. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla Erzincanlıların kalbinde kendine ayrı bir yer edindi. Valilik makamının gereğini yerine getirmek için gerekirse sözleşmeler yırttı. Gelen müfettişlere göğsünü gererek, kamu yararından dem vurarak karşılık verdi.

Umudum da o yöndedir ki; siz Erzincan’ın ve Erzincanlının beklediği fırsatsınız. Yeni valimizin adı Recep Yazıcıoğlu olmasa da kendisi, kişiliği ve hareketleri ve icraatlarıyla Yazıcıoğlu’nu aratmayacağına dönük büyük umut taşıyorum.

Kanınız damarlarınızda gezdiği sürece, Erzincan’ın suyunu içtiğiniz sürece, Erzincan’ın havasını soluduğunuz sürece, kalbinizin Erzincan’ı hecelemesi dilek ve temennileriyle…

Hoş geldiniz sayın valim. Allah(cc) utandırmasın…