Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nde toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı. Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, işçi temsilcileriyle bir araya geldi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıya Bölge Müdürü Baca’nın yanı sıra Öz Orman İş Sendikası Mali Sekreteri Ali Bilgin, Öz Orman İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Halil Aygün ve işçi temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Baca, işçilerin çalışanları değil, çalışma arkadaşları olduklarını vurguladı. İşçilerden işlerine sahip çıkmalarını isteyen Baca, “Yani sabah saat 5.00’te iş makinesiyle yola çıkmamız gerekiyorsa çıkalım. İşimizi sevelim, o bizim ekmek kapımız. Ancak bu demek değil ki, haklarımızdan vazgeçelim. Haklarımızı da bilelim” dedi.

Gülnar ilçesinde 11 Aralık Çarşamba günü çıkan orman yangınına da değinen Baca, Bölge Müdürlüğü olarak büyük bir yangından çıktıklarını ifade ederek, “Eksi 5 derece soğukta arkadaşlarımız yangını söndürdü. Başka bir kurumun elamanları olsa o soğukta durmazlar. Bu vesileyle gece boyunca yangın söndüren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İşçilerin fazla mesai konusunda problem yaşadıklarını bildiğini belirten Baca, normalde 270 saati geçmemesi gereken fazla mesai saatinin, yangın gibi zorunlu durumlarda mesainin bu saati geçebildiğine işaret etti. İşçi temsilcilerinden, bu konuda işçilerin yaşayabilecekleri aksaklıkları takip etmelerini isteyen Baca, “Çözülemiyorsa dilekçenizi verin, o da olmadı bana gelin. Bunun dışında işçi arkadaşlarımızın her türlü sorunları için lütfen bilgimiz olsun. Burada siz temsilcilere iş düşüyor” ifadelerini kullandı.

Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) başka hiçbir kurumda olmayan OGEM-VAK gibi bir yardımlaşma ve dayanışma vakfı kurduğunu anımsatan Baca, şöyle devam etti: “Kimin başına ne geleceği belli olmaz. İyi günde kötü günde beraber olalım. Aylık 5 TL bağışlıyorsunuz, sizin ya da arkadaşınızın başına herhangi kötü bir iş geldiğinde bu küçük paralar devreye giriyor. 2 TL’si dayanışma, 3 TL’si öğrenci bursu için ayrılacak. Her bölgede toplanan bağışlar o bölgede kalacak, muhtaçlık ve öğrenci için kullanılacak. Üye olup ayrılmak isteyenler bir yıl sonra dilekçe verip üyeliğini iptal edebiliyor. Ayrıca Kızılay’ın yapmış olduğu kan bağışı kampanyasına katılımın çok yüksek olması bizi çok sevindirdi. Senede iki defa olacak, katılımlarınızın devamını rica ediyorum.”

Öz Orman İş Sendikası Mali Sekreteri Bilgin de yönetimin işçinin yanında olmasının iyiye işaret olduğunu belirterek, kavgayla hiçbir sonuç elde edilemeyeceğinin, konuşarak daha çok kazanımların olabileceğinin altını çizdi.

Toplantıda, işçi temsilcilerinin toplu iş sözleşmesi için dile getirdikleri talepler, Sendika Şube Başkanı Aygün tarafından not edildi.

Kaynak: iha