Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 12. Geleneksel Türkiye Spor Adamları Ödülleri’nde ‘Yılın Spora Katkı Sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı’ ödülü aldı. Özcan’a ödülünü, Fenerbahçe eski futbolcusu Fabio Luciano verdi.

Mersin Büyükşehir belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul’da gerçekleştirilen 12. Geleneksel Türkiye Spor Adamları Ödül Töreni’nde Başkan Özcan da örül aldı. ‘Yılın Spora Katkı Sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı’ ödülüne layık görülen Özcan, ödülünü Fenerbahçe eski futbolcusu Fabio Luciano'nun elinden aldı.

Spor dünyasının tanınmış isimlerinin katıldığı gecede bir konuşma yapan Özcan, spor dünyasının marka isimleriyle bu önemli geceyi paylaşmaktan çok mutlu olduğunu belirtti. ‘Yılın Spora Katkı Sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı’ ödülüne layık görülmesinin kendisini onurlandırdığını ifade eden Özcan, “Bu ödülü, şahsımın yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan tüm mesai arkadaşlarım adına alıyorum” dedi.

15 yıldır Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı görevini yürüttüğünü ifade eden Özcan, bu süre içerisinde temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, sportif etkinliklere de ağırlık verdiklerini kaydetti. Özcan, “Sıfırdan yarattığımız kadın ve erkek basketbol takımlarımız şu anda Türkiye 1. Ligi'nde mücadele etmektedir. Hatta kadın basketbol takımımız 2009 yılında, Türkiye'nin en büyük kupası olan Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanma başarısını göstermiştir. Basketbol takımlarımızın altyapısını oluşturmak için şu anda kent genelinde 3 adet spor salonunda gençlerimize ücretsiz basketbol eğitimi verilmektedir. Ayrıca yine Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde başta eskrim, boks, atletizm, hentbol, yüzme, engelli basketbol takımımız olmak üzere toplam 16 branşta binin üzerinde lisanslı sporcumuz, kendi alanlarında önemli başarılara imza atmaktalar” diye konuştu.

Sporda başarının tesisleşmeden geçtiğinin farkında olduklarını vurgulayan Özcan, bu kapsamda Kuzey Mersin olarak tabir edilen bölgede 76 dönümlük bir alanda 2003 yılında Macit Özcan Spor Tesisleri'ni hayata geçirdiklerini dile getirdi. Bu tesiste 2005 yılında Avrupa Atmalar Kış Şampiyonası, bu yıl gerçekleşen 17. Akdeniz Oyunları'nda da su topu müsabakaları ve final maçı yapıldığını aktaran Özcan, “Yine tesis bünyesinde bulunan olimpik yüzme havuzumuzda her yıl binlerce gencimize ve çocuğumuza yüzme kursu eğitimi verilmekte ve bugüne kadar toplam 50 bin kişi bu tesiste yüzme eğitimi sertifikası almaya hak kazanmıştır” ifadelerini kullandı.

17. Akdeniz Oyunları’nı Mersin’e kazandırmak için 2007 yılından bu yana büyük çaba harcadıklarını da belirten Özcan, şunları söyledi: “Bu bağlamda 16 Akdeniz ülkesini ziyaret ederek, o ülkelerin olimpiyat komitesi üyeleri ile görüşmeler yaptık. Hatta Cezayir ve Fransa gibi ülkelere 2 defa gittik. Birçok gelişmenin ardından oyunları Mersin kazandı. Bu süreçte Spor Bakanlığı bünyesinde birçok yeni spor tesisi kentimize kazandırılırken, biz de bu spor tesislerine bağlanacak olan yolların yapımını 1 sene gibi çok kısa bir süre içerisinde tamamladık. Sonuçta kentimizin tanıtımı için büyük önem taşıyan böyle bir organizasyonu alnımızın akıyla tamamladık.”

Kendisini ödüle layık görenlere teşekkür eden Özcan, törende Ertuğrul Sağlam'a yılın teknik direktörü ödülünü de takdim etti.

Kaynak: iha