Yönetmen Sayın Kutluğ Ataman’ın Erzincan’a gelmesi, gerek internet ortamında gerek yazılı ve görsel medyada ses getirdi. Bilge Google’da Kutluğ Ataman yazınca karşınıza onlarca Erzincan sayfası açılıyor.
        Şehrimiz bir sinema filmi ile ilk defa ciddi anlamda tanıtılmış olacak. Görsel zenginliğimiz dünya seyircisiyle buluşacak.
         Fuarlara katılmak, festivaller düzenlemek, belgesel ve haberlerde medyanın Erzincan’ı çeşitli vesilelerle işlemesi ne kadar da önemli. Özellikle de film. Biz okuyarak değil daha çok seyrederek öğrenen bir toplumuz.
            Bu bir fırsat, özellikle de turizmde atağa kalkmak isteyen Erzincan, mesleğinde saygın bir yönetmenin varlığını Ergan Dağı Kayak Merkezi için bir tanıtıma, güce dönüştürebilir.
            Kent olarak bizlerde üzerimize düşeni yaparak, filmlerin çekimleri esnasında ciddi ve ücretsiz imkânlar sunabiliriz.
            Sayın Ataman memleketinde bir ev yaptırıp yerleşmeyi planlıyormuş. Kendi ifadesiyle Ankara, İstanbul’dan bakarak değil Erzincan’da Erzincan’ı yaşayarak filmlerini çekmeye çalışıyor. Oynayacak karakterleri memleketinden seçmeye özen gösteriyor. Ve yüze yakın ekibiyle geldiği kentimizde bir canlılık, heyecan oluşturuyor.
         ERZİNCAN AMERİKA’DA
         Dünya Sineması’nda bir Erzincanlının olması tabiî ki gurur verici. Ataman’ın Erzincan’da çekmiş olduğu filmler Amerika’nın en önemli sanat galerilerinde sergilenmiş. Ve ilk defa Türkiye’nin bir doğu şehri New York’ta altı hafta boyunca tanıtılmış.
          Kutluğ Ataman, sanat deyince akla sadece İstanbul’un gelmemesi gerektiğini, eski medeniyetlerin beşiği olan Erzincan gibi birçok Anadolu şehirleri ve zenginliklerinin fark edilerek dünyanın sanat ve kültür coğrafyasında yerlerini almaları gerektiğini belirtiyor. Belki de Ataman’ın sayesinde bunun öncülüğünü Erzincan yapacak. 
         NEDEN ERZİNCAN?
        Çekilen bu film ile Kutluğ Ataman şüphesiz doğduğu bu topraklara olan vefa borcunu ödemiş oluyor. Bu vefa duygusunun yanında onu buraya çeken kentimizin bir takım değerleri de var mı? İçinde yaşayıp da göremediğimiz bir takım zenginlikleri…
         Yaklaşık 25 yıl önce de Zülfü Livaneli, Yaşar Kemal’in eseri “Yer Demir Gök Bakır” filminin çekimlerini Erzincan Hınzoru (Pınarlıkaya)’da yapmış ve birçok ödüller almıştı.
        Sayın Kutluğ Ataman bir röportajında “Hikâyesini anlatmayanı kimse tanımaz” diyor. Erzincan’ın doğal güzelliklerinden yerel şivesine kadar birçok özelliğini Türkiye’ye değil dünyaya tanıttığı, hikâyemizi anlattığı için kendilerine teşekkür ediyoruz.