Ordu’nun Fatsa ilçesinde “2014 Yılı Temmuz Ayı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı” Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında yapıldı.

İstihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulmasını, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapmak üzere yönetmelik gereği her 4 ayda bir toplanan ‘İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun Temmuz ayı toplantısı Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda bir konuşma yapan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “İŞKUR önceden çok pasif bir kurumdu. İşsizler kuruma müracaat ediyor. İş sahipleri eğer İŞKUR’a elaman almak için müracaat ederlerse işe alınıyorlar. Yetersiz imkanlar, yetersiz personellerle işi götürmeye çalışıyorlardı. Bu hükümet döneminde Çalışma ve Sosyal Bakanlığı son 10 yıldır işsizliğe çok önem verdi. Nitelikli işçi ile işvereni buluşturan ciddi kurum halini aldı. Yeni yapılan çalışmalar neticesinde vasıfsız elemanları, vasıflı hale getirmek için çalışmalar yapılıyor. Bunların yeteneklerine göre meslek kazandıran bu şekilde mesleki ve teknik eğitim buna ilişkin hizmet kursları açan bir kurum haline geldiler. Son dönemlerde ne iş yaparız diyenler azaldı. İŞKUR’un son dönemde yaptığı çalışmalar çok önemli, ilimizdeki İŞKUR istihdam çalışmalarını yükseltmek için vasıfsız elemanları, vasıflı hale getiriyorlar. Biz de üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam ederken, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak tarafından Vali İrfan Balkanlıoğlu ve kurul üyelerine bilgi verildiği öğrenildi.

Kaynak: iha