Osmaniye İl Özel İdaresi memurları, Osmaniye Valisi Dr.Mehmet Oduncu’nun teklifi üzerine Osmaniye İl Genel Meclisi’nin kararı ile Sosyal Denge Tazminatı adı altında ek ücret almaya hak kazandılar.

Kısa adı Bem-Bir-Sen olan Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası’nın Genel Başkanı Mürsel Turbay, sosyal denge tazminatı sözleşmesini yapmak üzere önce Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu’yu makamında ziyaret ederek, Osmaniye İl Özel İdaresi’nde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak çalışan memurlara Sosyal Denge Tazminatı verilmesi ve diğer güncel konular ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Yapılan görüşme neticesinde; Osmaniye İl Özel İdaresi’nde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak çalışan memurlara ek ödeme yapılmasını öngören Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesi, 16 Aralık 2013 tarihinden geçerli olmak üzere taraflarca imzalandı.

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, sözleşmenin imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada, Bem-Bir-Sen ve Osmaniye İl Özel İdaresi arasında yapılan Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi’nin hem çalışan, hem de işveren açısından avantajları bulunduğunu ifade ederek, ücretlerine yapılan bu katkının çalışanların motivasyonunu artıracağını, personellerden daha iyi verim alınacağını ve çalışanlar arasında birlik ve beraberliği pekiştireceğini ifade etti. Turbay, “Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi imzalanması sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: iha