Geçtiğimiz kış ayında bir firma tarafından Belediye Kültür Merkezi arkasındaki boş alana bir buz pisti yapıldı. Kısa zamanda gençler arasında büyük rağbet gördü Gençler, çocuklar hatta olgun insanlar dahi patenlerini takarak bu sosyal tesis içerisindeki spora ilgi duydu. Düşe kalka derken kısa zamanda pistin neredeyse ustaları haline geldiler. 
Her ne kadar maliyeti kurtarmadığından uzun süre devam etmediyse de Erzincan ilindeki gençler için bir başlangıç noktası oldu ve bu başlangıcın ardından kalıcı izler bıraktı. Çoğu kez ayaklarında patenleriyle halen o pist alanı sahasında kendini geliştirerek, caddelerde, park alanlarında ayaklarında patenleriyle gençleri hızla gezinirken görüyoruz. Gün geçtikçe sayıları artan gençlerin böyle sportif faaliyetlere yönelmesi bize de mutluluk veriyor. 
Gençler arasında yayılan bu sporu teşvik etmek amacıyla onlara güzel bir zemin harlamak lazım, yeni projeler sunmak lazım. Gençlerimiz sokakların avareleri değil çevik ve güler yüzlü sporcuları olsunlar.  
Bu amaçla daha evvel kurulmuş olan buz pistinin alanı genişletilmeli, tabanı düzgün bir hale getirilerek, yalıtım yapılmalı keza merdivenlerin yerleri küçük rampalar haline çevrilmelidir. Güvenlik açısından etrafı küçük çitlerle ihata edilerek gençlere çocuklara armağan edilmeli. Bu şekildeki bir çalışma çok güzel ve görsel bir sosyal aktiviteyi ortaya çıkaracağı gibi şehrimizi daha hoş bir melodi yaşatacaktır. Belki de başka şehirlere de ilimizi örnek olacaktır. 
Düşünüyorum da şehrin merkezinde böyle bir paten pist alanında kendini yetiştirerek bayanlı erkeli iş yerlerine, okullarına kayak yaparak giden şirin insanları göreceğiz. Bir tarafta gözleri ışıltılı hareketli insanlar, bir tarafta monoton bir Türk sanat müziğinin enstrümantali eşliğindeki aheste şarkıların içinde gezinen şirin insanlar. Düşünülmesi dahi insana huzur veriyor. 
Belki de ileride İlimizde eğitici bölgesel ve kalıcı büyük bir paten pistimiz olacak, amatör ve profesyonel sporcularını yetiştirecektir. Dolayısıyla ilimiz daha güzide hale gelecektir. Yıkıcı değil, kültürlü, coşkulu ve vakarlı gençlere ihtiyacımız var. 
Günümüzde insanımız bir adım ötesini dahi arabasız gitmek istemiyor. Bir tarafta israf, bir tarafta trafik yoğunluğu, insanları huzursuz hale getiriyor. Bakarsınız bir gün insanların patenleriyle bisikletleriyle işlerine gidiyorlar. O zaman karşımızda yaşlı genç sıhhatli ve dinamik insanları göreceğiz.