Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Diyarbakır’da Mart 2014’te yapılacak yerel seçimler için aday tanıtım toplantısı düzenlendi. Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Adaylarımızı zaten çok iyi tanıyorsunuz. Bizden daha iyi tanıyorsunuz. Çünkü adaylarımız dışarıdan ithal edilmiş adaylar değil" dedi.

Hüda-Par, kuruluşunun 1. yıldönümü kutlamaları kapsamında yerel seçimlerde adaylarını açıkladı. Diyarbakır Ziya Gökalp Spor Salonu’nda düzenlenen aday tanıtım toplantısı Hüda-Par Genel Başkanı Zekeri Yapıcıoğlu’nun katılımıyla yapıldı. Diyarbakır, Şırnak, Muş, Bitlis illeri ve ilçeleri belediye başkan adaylarını açıklayan Yapıcıoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayının Hüseyin Yılmaz olduğunu belirtti.

Aday tanıtım toplantısın bir konuşma yapan Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, adaylarının ithal aday olmadığını dile getirdi. Diyarbakır’ı yönetmeye hazır olduklarını anlatan Zekeria Yapıcıoğlu, “Adaylarımızı zaten çok iyi tanıyorsunuz. Bizden daha iyi tanıyorsunuz. Çünkü adaylarımız dışarıdan ithal edilmiş adaylar değil. Bunu yapamazdık. Hz. Zülkifl ve Hz. Elyesa gibi peygamberleri yetiştirmiş, 500’ün üzerinde sahabeye ev sahipliği yapmış ve onlardan ders almış bu şehir, Allah'ın izniyle kendi yöneticilerini haydi haydi yetiştirir ve yetiştirmiştir” dedi.

“REFERANSIMIZ, İNACIMIZ İSLAMDIR”

Yapıcıoğlu, partilerinin referansının İslam olduğunu anlatarak, zulmün belini kırmayı hedeflediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“Parti programımızı kaleme alırken, kainata ve insana bakış açımız ile işe başladık. İnsanın ne olduğu, nereden gelip nereye doğru gittiği, yani yaratılış gayesinin ne olduğu sorusuna verilecek cevap işin özüdür. Siyasi bakış açılarının arasındaki fark da bu sorulara verilen cevaplar arasındaki farklılıklardan kaynaklanmaktadır. İnsanı dünyaya zevk ve sefa sürmek üzere gelmiş ve bir süre yaşadıktan sonra yok olup gidecek bir varlık olarak kabul eden düşüncenin insanlığa verecek bir şeyi yoktur. İnsanı mekanik bir toplumun dişlisi gibi görenlerin de insanlığa bir faydası yoktur. İnsan, kapitalistlerin karını artırmak için üretim araçlarından veya pazar alanlarından biri de değildir. Dürüst bir siyaset ile varmak istediğimiz hedef gerçek adaleti tesis etmektir. Referansımız inancımızdır, İslam'dır. Davamız; insanlarımızı sahte ilahların kulluğundan kurtarmak suretiyle hakiki manada özgürlüklerine kavuşturmaktır. Sömürü düzeninin çarkına çomak sokmak suretiyle düzenlerini bozmak, zulmü ortadan kaldırmaktır. Gayemiz Allah'ın izni ve yardımıyla hakkı hakim kılmak, adaleti ikame etmek, zulmün belini kırmaktır.”

“BİZİ ENGELLEMEYE ÇALIŞTILAR”

Büyük hedeflere doğru yola çıkanları engellemeye çalışan çok olur sözlerini ekleyen Yapıcıoğlu, “Yeryüzü zulüm ile dolmuş, zalimler her tarafı işgal etmişler. Zulmün her çeşidine savaş açtığımız için, bize düşmanlık eden, sesimizi kısmaya çalışanlar çok olacaktır. Kuruluşumuzdan kısa bir süre sonra arkadaşlarımıza, teşkilatlarımıza bu nedenle saldırılmaktadır. Toplantılarımız bu nedenle kanunsuz bir şekilde dinlenmektedir. Medyadaki karalama kampanyalarının nedeni de budur. Tarih boyunca böyle olmamış mıdır? İftiralarla, kara propagandalarla halkın kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. Saldırılar ile bizi savunma pozisyonunda bırakmak, amaçlarımızı, hedef ve ilkelerimizi anlatmamıza engel olmak istiyorlar. Dost düşman herkes bilsin ki; tarih boyunca yapılan saldırılar varisi olduğumuz kutlu önderleri durduramadığı gibi bu saldırılar bizi de durduramayacaktır” diye konuştu.

“ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLER BASİT BİR OY KAPMA YARIŞI DEĞİL”

Konuşmasında yerel seçimlere değine Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, seçimin basit bir oy kapışma yarışı olmadığını söyledi. Yapıcıoğlu, “Kürdistan ve Kürtler çift yönlü baskı ve tahakkümden kurtulmak istiyorsa çare Hüda Par'dır. Önümüzdeki seçimler, basit bir oy kapma yarışı değildir. 30 Mart 2014 günü yapılacak olan belediye seçimleri, belediye başkanlığı makamı için yapılan bir seçimden ibaret değildir. Müslüman halkımızın geleceğini şekillendirecek bir seçimdir. Hatta gayretli bir çalışma ile alacağımız iyi bir netice, bütün bir İslam coğrafyasında etkilerini gösterecektir. Bu nedenle yapacağınız çalışmalar, böyle ciddi neticeler doğuracağından çok önemlidir” şeklinde konuştu.

“BELEDİYELER PARTİZANLIĞIN DEĞİL, HALKA HİZMET MEKANIDIR”

Hüda-Par Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Yılmaz ise, yönetime geldiklerinde partizanca bir yaklaşımda bulunmayacaklarını söyledi. Diyarbakırlıların hizmete layık olduğuna vurgu yapan Yılmaz, “Belediyeler, partizanlığın değil, halka hizmetin mekânlardır. Sizler de, bu hizmetlerin en iyisine layıksınız. Örgütçülüğün, yandaşlığın, rüşvetin, haracın, arsa vurgunculuğunun olmadığı bir belediyecilik anlayışını getirmek istiyoruz. Bizim yönetimimizde, partizanlık olmayacak, adam kayırmacılık olmayacak, hortumculuk, vurgunculuk, yolsuzluk olmayacak, rüşvet ve haraç alınmayacak, halkımızın malı ve parası eşe, dosta, yandaşa, örgüte ve partiye peşkeş çekilmeyecek. Belediyelerin kapılarına asılan ‘rüşvet alan da verende melundur’ hadisi yazan tabelaları kaldırmakla rüşvet meşru olmaz. Alanda, verende melunluktan kurtulmaz. İndirilen o tabelaları tekrar yerlerine asacak ve rüşvetle haraçla iş görmeyi sonlandıracağız. Sizlere dürüst ve şeffaf bir yönetim, sözü veriyoruz. Dindar olmayan kişilerin, partilerin idaresine mahkum olan halkımız artık çaresiz değildir. Bu gün siyaset sahnesinde, halkımızın partisi Hür Dava Partisi ve onun adayları var. Müslüman bir toplumda, gayri İslami düşüncelere sahip kişilerin, örgütlerin, partilerin yönetici ve iktidar olma dönemi geride kaldı. Bundan böyle kimse Müslüman mahallesinde salyangoz satamayacaktır. Evet, Kürt halkı Müslüman’dır. Kendisi gibi olanlar tarafından yönetilmeyi hak ediyor. Müslüman bir toplumun idarecileri de dindar olmalıdır. Halkın yöneldiği kıbleye yönelmeli, onlarla yan yana saf tutmalı, secde etmelidir. Allah’a inanmayanlar, O’nun emir ve yasaklarına uymayanlar, Peygamber’e saygısı olmayanlar, Müslümanları gerici ve yobaz olarak yaftalayanlar Müslüman halkımıza başkanlık edemez ve yönetici olamazlar. Sizler Müslümansınız ve Müslüman idarecilerin yönetimine layıksınız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından belediye başkan adaylarının tanıtımı ardında program son buldu.

Kaynak: iha