Değerli dostum, 70 yıllık arkadaşım Prof. Dr. Gürbüz Erdoğan, 2015 baskılı “Türkiye’de Erdokrinoloji ve metabolizma Hastalıkları Bilim Dalının Gelişimi “ adlı yeni kitabını, lütfedip banada göndermiş. İç hastalıkları, Erdokrinoloji ve Metabolizma hastalıkları uzmanı olan Prof. Dr. Gürbüz Erdoğan, 51 yıllık Akademik hayatında, Üniversite Yönetiminin çeşitli kademelerinde hoca ve hekim olarak, sayısız başarılara imza attı. Bilimsel ağırlıklı kitabında özellikle Türkiye de Erdokrinoloji ve Metabolizma hastalıklarına ilişkin çalışmalar ve bu konudaki araştırma ve gelişmeler hakkında bilgiler veren Prof.Dr. Erdoğan bu alanda çalışmaları olan diğer bilim adamlarını tanıtmayı da ihmal etmemiş.

Ulusal ve uluslararası sayısız kongrelere katılan, Konferanslar veren Prof. Dr. Gürbüz Erdoğan ,Uzmanlığı konusunda kurulan derneklerde, Başkanlık ya da yönetim kurulu üyeliklerinde görev alarak katkıda bulunmuştur. Prof.Dr. Gürbüz Erdoğan,görevli olduğu Üniversitelerde, binlerce öğrenci yetiştirmesi yanında , hekim olarakda yine binlerce hastayı tedavi etmiş,sağlığına kavuşturmuştur.Bu arada bir Erzincanlı olarak, hemşehrilerine , özellikle bizim kuşakta yer alan arkadaşlarımıza kendi uzmanlık dalında sayısız hizmet vermiştir.

Öyle ki emsal arkadaşlarımızdan hastalanıpta ona başvurmayan yok gibidir. İyi bir Erzincanlı olan,Prof.Dr.Gürbüz Erdoğan gurbette görevli olduğu yıllarda, her yıl en az üç kez Erzincan’a gelmiş eş dost, ziyaretinde bulunmuş,Bahçeli köyündeki baba ocağında bir süre kalmış ,bakım onarımla meşgul olmuştur. Doğup büyüdüğü suyunu içip havasını teneffüs ettiği sılayı ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu hemen her gelişinde ifade etmiştir. Kısa süreli ziyaretlerde bile Dr.Gürbüz bey’in geldiğini duyan köy halkından, ya da şehirden çok sayıda hemşehrimizin sağlık sorunları için köye geldiğine hep şahit olmuşumdur.Bu arada dostluğumuzu bilen hemşehrilerimizi bizzat ben köye götürüp muayene ettirmişimdir.

Değerli dost Prof.Dr.Gürbüz Erdoğan 29 Ekim 1936 tarihinde Erzincan merkezde doğdu.1939 depreminden sonraki muvakkat şehrin zor koşullarında ; ilk , orta ve lise tahsilini Erzincan’da yaptı.1963 de İstanbul Tıp fakültesinden kayıpsız mezun oldu.1964 ‘de başlıyan asistanlık , uzman doktorluk ve sonraki aşamaları,takiben 1979’da Prof.Dr. luğa ulaştı. Kendisine, başarılı, hayat çizgisinin sağlık ve mutluluk içinde devam etmesini diliyorum.