Erzincan’da son dönemlerin en sıcak gündemi rektör ataması oldu. Seçim sonrasında hükümetin oluşturulması çalışmaları hız kazanırken Erzincan’da Binali Yıldırım Erzincan Üniversitesi’nde de rektörlük noktasında çalışmalar devam ediyor. 27 kişinin aday olarak Yüksek Öğretim Kurumu’na (YÖK) müracaat ettiği yönünde duyumların gezindiği Binali Yıldırım Üniversitesi’ne atanacak isim kuşkusuz ismini de verdiğimiz son başbakanımız Binali Yıldırım tarafından belirlenecek.  

           Birçok adayın olduğu Binali Yıldırım Erzincan Üniversitesi’nde özellikle il dışından gelen rektör adaylarına sıcak bakılmıyor. İl dışında profesör olarak görev yapan, ancak çalışmak için sadece rektörlüğü görev bilen birkaç kişinin ismi de gene adaylar arasında sayılıyor. İhtiyaç olmasına rağmen Erzincan’da olmayan, Erzincan’da görev yapmayan, yapmaya tenezzül etmeyen, girişimde bile bulunmayan, hatta belki de davet edilmesine rağmen görev almayan, ancak konu rektör olmaya gelince önde giden arkadaşlara bir çift lafım var. Yeni ismiyle Binali Yıldırım Erzincan üniversitesi seninle var olmadı. Sadece rektör adayı olduğun Binali Yıldırım üniversitesinde kafa yoran, ders veren, bir şeylerin altına elini, bedenini koyan insanlar dururken senin atanmanı bekliyorsan çok beklersin.

          ----ADAYIMIZA----

          Her şeyin en iyisine layık olan memleketime gene memleketin ekmeğini yiyen, suyunu içen, havasını teneffüs eden bir insan istememin başlıca sebebi gene Erzincan’ın gelişmesidir. Erzincan dışından gelecek olan ve Erzincan’ın kalkınması için rektör adayı oldum kafasını yaşayan insanın Erzincan’a tırnak kadar faydası olmayacağına inanıyorum. Ülkenin önde gelen bilim yuvalarının arasında memleketimin, memleketin yetiştirdiği en büyük siyasetçilerden birisi Binali Yıldırım’ın isminin yer alması beni ve Erzincanlıları mutlu edecektir. Sadece 3-5-10 kişinin emri ve katılımıyla değil de, yoğun bir katılımla yönetilmesi gereken bir Erzincan üniversitesi için, sayıları 175’i bulan üniversite arasından sıyrılmak için bize kalbi Erzincan için atan isimler gerekli.   

         ----SAYIN BAŞBAKANIMIZA----

         Kanuna göreve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanması öngörülen Binali Yıldırım Erzincan üniversitesine atanacak rektörden Binali Yıldırım’dan bağımsız bir atamanın mümkün olduğu kanaatinde değilim. Erzincan milliyetçiliğinizi biliyorum. Erzincan’ın ekmeğini hali hazırda yiyen, görev almak için müracaatını yapan onca isimden illaki seçeneğiniz çok.

          Ancak etrafınızda Erzincanlı diye gösterilen aslında doğumu bile Erzincan olmayan, sadece Erzincan’da bazı görevlendirmeler için gelip gittiği için çevresi veya tanıdıkları olan, size yakın kişilerle bağlantıları iyi olduğu için ön plana çıkartılan kişiler var. Aman diyorum. Aman haa. Sakın bu hataya düşmeyelim.

          Memleketin geçirdiği badirelerde duyarlılık gösteren dik duran, kanı Erzincan için akan rektör adaylarımız var. Lütfen, nüfus cüzdanı değil kendisi Erzincanlı olan, Erzincan’da görev yapan, sinir uçlarımızı bilen, Erzincan’ın kalkınması için gereken adımları atabilecek kişiler arasından seçim yapacağınızdan eminim. 

          Selam ile....