Rüyada sıkça görülen sembollerden bir tanesi de rüyada depremdir. Peki deprem ve deprem ile ilgili semboller bize neyi haber veriyor?

Rüyada yer sarsıntısı görmek hamile kadının çocuğunu düşürmesine, bir yerden bir yere göç etmeye, o bölgeye isabet edecek olan bela ve musibete işaret eder. Bir dağın sarsılarak yerinden oynaması ve tekrar yerine oturması, devlet başkanına ve halkına isabet edecek olan şiddet ve korkuya delalet eder. 
Rüyada deprem olduğunu ve kimi insanların sağ kaldığını, kimilerinin de öldüğünü görmek oraya devlet adamlarının gelmesine ya da salgın hastalığın habercisidir. Yer sarsıntısı huzursuzluk vermeyecek seviyedeyse, bazen iş ve geçimde meydana gelecek canlılığa delalet eder. 

Rüyada Deprem Olduğunu Görmek ve Dua Etmek

Rüyada deprem olduğunu görmek ve dua etmek, rüya sahibinin, hayatında gerçekleştireceği büyük yeniliklerin çok hayırlı işlere vesile olacağına, çok büyük ve değerli işlere imza atacağına ve insanlar tarafından çok sevilip sayılacağına tabir eder.

Rüyada Deprem Olduğunu Sanmak

Rüyada deprem olduğunu sanmak, rüyayı gören kişinin, işinde gerçekleştirdiği büyük yeniliklerin ileriki dönemlerde başına büyük bir bela getireceğine, sorunlu bir durum ile karşı karşıya kalacağına ve büyük bir hastalık yüzünden kendisini uzun bir süre kötü hissedeceğine yorumlanır.

Tatlı severlerin dikkatine; Gelin Tatlısı nasıl yapılır? Tatlı severlerin dikkatine; Gelin Tatlısı nasıl yapılır?

Rüyada Depremi Yaşamak

Rüyada depremi yaşamak, rüyayı gören kişinin, iş hayatında ve sosyal hayatında çok iyi atılımlar yapacağına, para, mal ve mülk konusunda çok iyi yerlere geleceğine ve endişe ve korkularından kurtulduktan sonra çok büyük ve saygın biri olma yolunda ilerleyeceğine delalet edilir.

Rüyada Evde Deprem Olduğunu Görmek

Büyük etki yaratacak bir haberin duyulması anlamına gelir. Duyanları ilk etapta rahatsız edecek ve endişeye düşürecek sonra da etkisi gittikçe azalacak, insanlar tarafından da kabullenilecek bir haber demektir. Rüyada evde deprem olduğunu ve duvarların yıkıldığını görmek, başlanılan bir işin ilerleme sürecinde tıkanması nedeniyle yarım kalmasıdır. Rüyada evde deprem sırasında yangın çıktığını görmek, ailede ya da işinde yeni bir sürece girileceğine bundan dolayı yaşanacak sancılı günlere yorulur.

Rüyada Deprem Olduğunu Görmek ve Kurtulmak

Zafer adına her şeye katlanmayı göz almaya bu nedenle hedefler üzerinde yoğunlaşmaya, yorulmaya, ezilmeye, sıkıntı ve zorluk çekmeye işaret eder. Rüyayı gören kişinin bu zorlu mücadelede varlığını ispat ederek devamlılığı konusunda ne kadar kararlı olduğunu da göstermiş olacağına yorulur. Rüyada depremden kurtulan insanlar görmek, kalabalıkların toplanmasına ve deyim yerindeyse çevredekilerin seyre gelmesine neden olacak toplumsal bir vakanın gerçekleşmesi demektir.

Rüyada Büyük Deprem Olduğunu Görmek

Kısa sürede yayılacak ve insanlar tarafından günlerce üzerinde yorum yapılacak ya da hüküm verilecek bir olayın yaşanmasına delalet eder. Rüyada büyük deprem olduğunu ve herkesin kaçıştığını görmek, rüyayı gören kişinin bir öneride bulunması fakat bu önerinin kimse tarafından dikkate alınmaması bu kimselerin sonrasında pişmanlık duyacağı bir vakanın yaşanması anlamına gelir. Rüyada büyük depremde insanların öldüğünü görmek, birden fazla insanı üzecek bir olayın yaşanmasıdır. Örneğin; bir işyerinin ya da fabrikanın iflas etmesi ya da sülalenin en sayılan ve en sevilen büyüğünün vefat etmesi gibi.

Rüyada Başkasının Evinde Deprem Olduğunu Görmek

Rüyayı gören kişinin çok sevdiği yakın arkadaş ya da akrabası olan çiftlerin ayrılmalarına yorulurken aynı zamanda yapılacak dedikodulara alamet eder. Olumsuz ve hayırsız gelişmelerin yaşanması anlamına gelir. Rüyada başkasının evinde depremde evin yıkıldığını ve insanların göçük altında kaldığını görmek, trafik kazası olması demektir. Rüyada başkasının evinde deprem olduğunu ve ortalığın tozdan, dumandan görünmediğini görmek, ileriye yönelik yapılacak bazı işlerin meçhule gideceği hissine kapılarak umudunu yitirmektir.

Rüyada Camide Deprem Olduğunu Görmek

İyi niyetlerin kişiye zarar vereceğine, yaşayacaklarının psikolojik olarak etkilenmesine ve kırılmasına neden olacağına, edeceği duaların ve yapacağı hayırların da boşa çıkacağına yorulur. Rüyada camide depremde caminin yıkıldığını görmek, Allah adına yapılacak bazı işlerin kötü ve art niyetli kimseler tarafından su istimal edileceğine işaret eder. Rüyada camide depremde minarenin yıkıldığını görmek, cami hocasına ya da kendisine sığınılan ve inanılan kutsal sayılan bir büyüğe gelecek zevale delalet eder.

Rüyada Evdeyken Deprem Olduğunu Görmek

Rüyada evde uyurken deprem olduğunu görmek, rüyayı gören kişinin bilmediği ve farkında olmadığı bir meselenin farkına varması anlamına gelir. Rüyada evde duş yaparken deprem olduğunu görmek, rüya sahibinin elinde olmadan utanmasına neden olacak bir duruma düşmesine alamet eder. Rüyada evde televizyon izlerken deprem olduğunu görmek, kişinin keyifli olduğu bir anda canının sıkılmasına neden olacak bir olayın gerçekleşmesi demektir.

Rüyada Bir Yerde Deprem Olduğunu Görmek

Anne ya da babanın hasta olduğuna, bu hastalık yüzünden büyük üzüntü duyduğuna, yakın bir zaman içinde kötüleşmesi sebebi ile hastaneye kaldırılacağına, bazı operasyonlar geçireceğine, bazı ilaçlar ve tedavi yöntemlerinin kullanılacağına ancak iyileşmesi için daha uzun bir sürenin gerektiğine yorumlanır. Rüyada iş yerinde deprem olduğunu görmek, henüz yeni tanışılmış bir kişi ile yakın bir arkadaşın ya da akrabanın tavsiyesi ya da önayak olması sebebiyle bir ortaklık kurulacağına, bu kişinin yaptığı bazı üç kağıtçılıklara tanık olunacağına, ortaklığı bitirme kararı alınacağına ancak geç kalınmış olunacağına delalet eder.

Editör: Merve Kiraz