Hacettepe Üniversitesi Kardiyoloji bölümü Prof.Dr. Kudret Aydemir, Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ergün Topal nezaretinde operasyonu gerçekleştirdiklerini ifade eden Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji bölümü uzman doktoru Zafer Küçüksu Erzincan’da ilk kez böyle bir operasyonun yapıldığını başarılı sonuç aldıklarını söyledi.
Küçüksu ; “Hastamız bize kalbinde olan çarpıntı şikayeti ile başvurdu.  Yapılan tetkikler sonucu hastamızın kalbinde ritim bozukluğu olduğunu tespit ettik. Bunu düzeltmez için hastamıza anjio ile kalbin içine girerek ritim bozukluğu yapan bölgeyi yaklaşık eksi 50 dereceye kadar soğutarak dondurmak suretiyle ritim bozukluğu yapan bölgeyi temizleyip hastamızın ritmini düzelttik. Bu işlem bölgemizde ilk defa yapılıyor daha önce ritim bozukluğu olan hastalarımızı sevk ediyorduk. Artık yeni yöntem sayesinde hastalarımızı sevk etmeden kendi ilimizde bu işlemi gerçekleştireceğiz. İki hastamıza uyguladık ikisinde de gayet güzel ve başarılı sonuçlar elde ettik” dedi.
Yapılan operasyon sonrası normale döndüğünü söyleyen 76 yaşındaki Elif Çaylı “Kalbim de çarpındı oluyordu zaman zaman ambulansla hastaneye gidiyordum. Doktor beyin sayesinde başarılı bir operasyon ile normale döndüm artık daha iyiyim” diye konuştu.   
Editör: Doğu Gazetesi