Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm, Berberler Odası Başkanı Veysel Yıldız ve yönetim kurulu ile toplantı düzenleyerek berber esnafının sorunlarını dinledi.

Berberler Odası Başkanı Veysel Yıldız, berber esnafının yaşadığı haksız rekabetin önüne geçilmesi için Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm’den destek istedi. Yıldız, meslektaşlarının işyeri açarken aynı berber esnafı ile 200 metreden yakın olmasının engellenmesi isteyerek, “Aynı bölgede açılmış olan berber dükkânları zarar ediyor. Sakarya’da 2 bin 300 erkek berberi 2 adet de limited şirketi var. Ucuz fiyata diğerlerinin müşterileri almak isteniyor. Ucuz iş sağlıksız ve kalitesiz olur. Biz bu haksız kazancın önüne geçilmesini fiyatların birliğimizce onaylanıp odamızca yürürlüğe girmesinin takip edilmesini istiyoruz” dedi.

Esnafın sorunlarının belediyelerin sosyal ve stratejik sorumluluğu olduğunu belirten Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm, “Berber hizmet sektörü nüfus yoğunluğuna göre dağılmalı. Sizin sektör hijyen isteyen bir sektör, sektörde kalite ve sağlık önemli. Bizde bu konuda belediye olarak elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Özüm, esnafın işyeri açmadan önce mutlaka belediyeye danışması gerektiğini hatırlatarak, “İşyeri açacak esnafımızın işyerini açmadan önce çalışma ruhsatını alması gerekiyor. Aksi takdirde dükkan için yaptığı masraflar zayi oluyor. Biz çalışma ruhsatını mekana göre veriyoruz. Binanın durumu ruhsatta çok önemli. Ruhsat vermemiz için binanın imarla ilgili her hangi bir sıkıntısı olmaması gerekiyor. Bazı esnaflarımız işyerini açıyor çalışma ruhsat işlemlerini sonra yaptırmak istiyor. İşte bu aşamada sıkıntı yaşıyor. Açtığı işyerinin mekanı imara yada kanuna uymuyor. Biz esnafımızın mağdur olmaması için belediyeye danışmadan işyeri açmamalarını istiyoruz” dedi.

Toplantıya Adapazarı Belediyesi Ruhsat Müdürü Kıymet İşbilir de katılarak ruhsat konusunda bilgi verdi.

Kaynak: iha