Ev ziyaretlerine yoğunluk veren Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM), bu sefer farklı bir ziyaret gerçekleştirdi.

Yüzde 90 engelli olan ve AKS TV’de “Engelsizsiniz” programını yapan Mete Kahraman’a evinde yapılan ziyarette duygusal anlar yaşandı. Ziyarete LÖSAM Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Öztürk, lösemiyi yenen çocuklardan Melike Keskin ve çocuğunun tedavisi için Samsun’da konaklayan baba Servet Mazlum da katıldı.

İnsanları buluşturma ve bu birlikteliklerin tebessümlerle yoğunlaşmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Kenan Öztürk, “Sivil toplum kuruluşu olarak, toplumsal duyarlılık ve şuura nasıl katkı yapabiliriz bunun arayışı içindeyiz. Alanlarımız farklı olsa da yaptığımız ziyaretin örnek teşkil etmesidir bizim için önemli olan. Ziyaretimizi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde gerçekleştirmeyi düşünüyorduk. Engelleri fiziksel kabul etmezken, asıl engellerin beyinlerde oluştuğunu söylüyoruz. Mete beyin mevcut durumuna rağmen koşturmacası, ‘ben de bu mücadeleye nasıl katkım olabilir’ düşüncesiyle bulunduğu konumda bizlere çok görevler düştüğünün bilincindeyiz. Günlük görevinin dışında akşam evine çekilip ‘başkalarının sıkıntıları beni ilgilendirmez’ düşüncesinin en büyük engel olduğunu söylersek yanlış söylememiş oluruz. Lösemiyi yenen kızımız ve ilimizde sağlık nedenlerinden dolayı ikamet etmekte olan babayla yaptığımız ziyarette, şehrimizde yaşanan fotoğrafı hissettirirken, löseminin de yenilebilecek hastalık olduğunu da göstermek istedik” dedi.

Geçmiş yıllarda yaşadığı kaza sonrası yüzde doksanlar düzeyinde engelinin olduğunu ifade eden Mete Kahraman, “Hayat düz çizgi değil. Olumsuzlukların arasından bizlere düşen görev ne ise yerine getirme mücadelesi içinde olmalıyız. Samsun’da toplumu harekete geçirmede önemli bir potansiyel var. Bunu da faaliyetlerini takip ettiğim LÖSAM’ın projesinde yakından görüyorum. Misafirlerimin içinde lösemiyi yenmiş çocuğumuzla beraber olmaktan ayrıca çok memnunum. Yaptıkları sürpriz ziyaretten dolayı evimde beni ziyarete gelen dostlara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: iha