Milletvekili genel seçimi Pazar günü yapılacak.Seçmen vatandaşlar sandık başına gidip hür iradesiyle oyunu dilediği siyasi partiye verecek.Ve toplumu yönetecek siyasi partiyi belirleyecek.
Demokrasi; Egemenliğin halktan kaynaklandığı yönetim biçimi, ya da siyasi sistem olarak tanımlanıyor. Sistemin vazgeçilmez unsuru olan siyasi,partiler demokratik rejimlerin olmazsa olmazıdır.
Genel seçime katılan partiler, yurt genelinde olduğu gibi erken seçim dolayısıyla Erzincan ‘da da yoğun bir propaganda faaliyeti içinde oldular. Seçmenlere  ekonomik,sosyal,kültürel alanlara ilişkin programlarını ,vaadlerini açıkladılar.
Şimdi sıra seçmen vatandaşlarda Pazar günü sandık başına giderek vatandaşlık görevini yapacak. Konuşulanları  değerlendirip oyunu kullanacak.
Bu arada, basında 7 Haziran 2015’ de yapılan genel seçimdeki oy dağılımına bakılarak ‘ kritik iller başlığı altında haber ve yorumlar yer aldı. Bu illerin başında Erzincan’ın yer aldığını görmüş olmalısınız.
Kritik diye ifade edilen iller; az farkla milletvekilliği kazanılan, ya da kaybedilen illerdir.
Örneğin;Erzincan da CHP ile AK Partinin arasındaki oy farkı 959 olarak gösteriliyor. Bu farkla CHP ‘nin bir milletvekili kazandırdığı belirtiliyor. Ak Partinin farkı  kendi lehine kapatıp, Erzincanda ki iki milletvekilini kazanmaya çalışacağı vurgulanıyor.Aynı durumda olan başka illerde var elbet.Yani CHP ‘nin ya da MHP’ nin az farkla bir milletvekili kazandığı ya da kaybettiği iller. 
Ne var ki; 7. Haziran seçiminde ortaya çıkan bu rakamlar sabit bir sayı değildir.Önümüzdeki seçimde fark azalabilir veya çoğalabilir.O bakımdan 7.Haziran seçimindeki rakamlara bakılarak yorum yapmak isabetli olmuyabilir. Ayrıca seçmen sayısı da sabit değil.
Nitekim;7 Haziran seçiminde Erzincan ilindeki seçmen sayısı 152.970 olarak belirlenmiştir.1 Kasım seçimi için belirlenen seçmen sayısı:152.483’dür.Yani 487 seçmen azalmış.
Uygulamadaki seçim sistemine göre;2 Milletvekili seçilecek olan Erzincan ‘da bir siyasi partinin 2 milletvekili çıkarabilmesi için, aldığı oy toplamının  ikiye bölünmesi  ile elde edilecek rakamın üzerinde oy alan bir başka partinin olmaması gerekiyor. Aksi halde en çok oy toplayan parti bir milletvekili,ondan sonraki siyasi partide bir milletvekili çıkarmış olacak.
Önümüzdeki Pazar günü yapılacak genel seçimin huzur ve güven içerisinde  yapılmasını,sonucun Devlete Millete hayırlı olmasını diliyoruz.