Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Şanlıurfa Gençlik Merkezi çalışanları tarafından ‘Anneler Okursa Herkes Okur’ etkinliği kapsamında Devteşti Kadın Kültür Merkezi ziyaret edildi. Ziyaret sırasında gençlik merkezi çalışanları, Devteşti Kadın Kültür Merkezi’nde bulunan kadınlara kitap okudu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp, kitap okuma alışkanlığını gençlere kazandırmak için ellerinden geleni yapmak istediklerini belirterek, “Kadın kültür merkezine gitme amacımız annelere ulaşmaktır. Çünkü ‘Anneler Okursa Herkes Okur’ diyoruz. Bunun yanı sıra evde okuyan ebeveynini gören genç kitap okumayı sevmese bile bir süre sonra muhakkak merak edip eline kitap alıp okuyacak ve belki de bir daha bırakmayacaktır. Bu etkinliklerdeki gayemiz gençlerin bilinçli bir şekilde kitap okumayı alışkanlık haline getirmelerini sağlamak” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ise, “Okumanın ne kadar önemli olduğunu vurgulamak için bir ayeti hatırlatmak isterim, bilinir ki Hz. Muhammed’e (sav) ilk emir ‘oku’ emridir. Okumanın dinimizde de ne kadar önemli olduğu görülür. Eğer gelişmiş, üreten, ilerleyen bir toplum istiyorsak öncelikle okumalıyız. Okursak tüm engelleri aşabiliriz. Bu doğrultuda da gençlere bu bilinci kazandırma adına çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: iha