Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Siyar-Der ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından başlatılan ‘İyilikte Yarışan Sınıflar İçin’ projesi başladı.

İlçenin Dicle Mahallesi’nde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu’nda başlayan projeyi İHH ve Siyar-Der ortaklaşa düzenliyor.

‘İyilikte Yarışan Sınıflar İçin’ projesiyle ilgili öğretmenlere bilgi aktaran Fikret Aslanparçası, “İHH, uluslararası bir yardım kuruluşudur. Dünyanın 135 ülkesinde yardım faaliyetlerinde bulunan bir kuruluştur. Yetim çalışmasında şuan dünyada 42 ülke, ülkemizde 44 şehirde 32 bin üzerinde yetim destekleniyor. Sponsor aile projesi ile aylık 90 TL karşılığında bir yetime sponsor olunuyor. Bu proje ile öğrencilerimize küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, duyarlı insanlar olarak yetiştirebilmeyi daha fazla yetime destek sağlamayı ve yetim çocuklara yönelik yardımların yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz” dedi.

Sınıflarda öğrencilere projeyi anlatan Aslanparçası; “Projemizin konusu; annesi ve ya babası olmayan çocukları sevindirmek için sizlere bir kumbara bırakacağız. Savaşta babasını kaybetmiş bir Suriyeli çocuk düşünün. Biz, sizi bir kardeş olarak seçeceğiz. Sizler bu kardeşiniz için kumbaraya attığınız paralarla kardeşinize destek vererek onlara yardımcı olacaksız” diye konuştu.

Okul öğrencileri ise yetim kardeşlerine destek olacaklarını ve onlara yardım edeceklerini söyledi.

Kaynak: iha