Değerli hemşehrimiz, dostumuz, 65 yıllık arkadaşım, eski Başbakan Yıldırım Akbulut geçirdiği rahatsızlık sebebiyle cuma günü kaldırıldığı hastanede, tedavisi devam ediyor. Kendisine acil şifalar diliyorum.
ANAP dönemimizde (1983) Erzincan milletvekili olarak T.B.M.M. ne giren Akbulut, İçişleri Bakanlığı, meclis Başkanlığı, Başbakanlık görevinde bulundu.. 2002 genel seçimine kadar parlementoda kalan sayın Akbulut, siyasi hayatı boyunca, dürüstlüğü ile temayüz etti. Görev aldığı tüm makam ve mevkilerde başarılı oldu.. Sevildi, sayıldı..
Ülkemize yararlı hizmetleri olan sayın Akbulut, memleketi Erzincan içinde bir şans oldu. Onun; Bakanlık, meclis başkanlığı, Başbakanlığı döneminde; Eğitim, sağlık, sanayi, ulaştırma, sulama, Enerji sektörlerinde Erzincan önemli hizmetlere, tesislere kavuştu. Türkiyede sadece 5 Hukuk Fakültesinin olduğu dönemde Erzincan da Hukuk Fakülteisi açıldı. 500 yataklı Araştırma Hastanesinin inşaatına başlandı. Sağ sahil sulama projesi hayata geçirildi. Tercan Barajı, Erzincan Barajı gerçekleşti. Erzincanda Organize Sanayi kurulması Projesi yatırım programına girdi. İnşaatının ihalesi yapıldı. İlahiyat Meslek Y. okulu açıldı. Köyteks Hazır giyim fabrikası kuruldu. Köyler elektriğe, suya, yola kavuştu..
Sayın Akbulutun ANAP İktidarı döneminde getirildiği üst düzey görevlerde ve Başbakanlığı döneminde, ülkeye, bu arada Erzincana yaptığı hizmetler bu köşeye sığmıyacak kadar çoktur.
Siyasi hayatı boyunca büyük yatırım ve hizmetlere imza atmış olan sayın Yıldırım Akbulut’ un, en değerli özelliği ise, bu denli çok yatırım ve hizmetlere imza atmış bir siyasetçi olarak, şaibesiz bir geçmişi olmasıdır.. Efendiliği, tavazuu insanı insan yapan tüm üstün vasıflara sahip bulunmasıdır.
65 yıldır yakından tanıdığım birlikte anılarımız bulunan değerli dosta, acil şifalar diliyorum.
Umuyorumki; kısa sürüde şifaya kavuşmuş olarak Hastaneden taburcu edilir. Bunun için duacıyım. İnanıyorum ki: siyaset dünyasından, bürokrasiden, hemşehrilerimizden çok büyük çoğunluk aynı düşünce ve duyguları paylaşıyordur..