Erzincan Bağımsız Belediye Başkan Adayı Yüksel Çakır, 31 Mart Yerel Seçim sonrası açıklamalarda bulundu.

Yüksel Çakır konuşmasında, "Kesin olmayan neticelere göre İttifak Adayı arkadaşımız mevcut olan yönetimini muhafa etmiş, biz ise ortaya koyduğumuz performansla, seçim kampanyasıyla, elde ettiğimiz çok büyük başarıya karşılık seçimi geride tamamlayarak mevcukt arkadaşın Belediye Başkanı seçildiğini kamuoyuna duyurmuş olalım. Kendisine bundan sonra ki görev sürecinde başarılar diliyoruz. 

Biz kampanyamız süresince Erzincan'da gittiğimiz her yerde aldığımız notlar gereği Erzincan halkının mevcut olan yönetim tarzından bir rhatsızlık duyduğunu, mutlaka değişmesi gerektiğini, altını çizmek suretiyle hep ifade ettik.Burada ortaya çıkan sonuç bunu teyit etmiştir. Ve Erzincan'da özellikle yönetim anlayışının değişmesi gerektiği verilen oylarla ortaya konmuştur.

Burada verilen mesajı bundan sonra okumak ve Erzincan adına buna göre yol haritasını belirleyerek devam etmek zorundayız. Biz üzerimize düşen mesajı aldık. Umuyoruz ki ittifak mensubu olan arkadaşlarımız, Belediye Başkanı, Milletvekili arkadaşlarımız ve İttifak partilerinin teşkilatları, yöneticleri verilmiş olan bu mesajın ne anlama geldiğini düşünerek, bundan sonra şehrin yönetimine dair ortaya koydukları yaklaşımları, netcileri değerlendirmeye tabii tutacaktır." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İsrail’le ticaret başta olmak üzere tüm ilişkilerimizi kestik, kesiyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İsrail’le ticaret başta olmak üzere tüm ilişkilerimizi kestik, kesiyoruz” dedi.

Seçimin kaybedeni olmadığını ve kazananın Erzincan olduğunu belirten Çakır, "Mevcut olan yönetimde ki arkadaşımız vatandaşın verdiği mesajla birlikte geçmişte aldığı oyun altında bir oy almak suretiyle mesaja muhatap olmuştur. Bizlerde verdiğimiz mücadelenin neticesinde kaybeden değil aldığımız oyla birlikte seçimin kazancına galibiyetine ortak olmuş oluyoruz. Hesaplandığında İttifak partilerinin almış olduğu oyun kendi hanelirene yazıldığında daha fazlasını alan kesim bağımsız aday ve destekleyen ekibi olarak bizler olduk. Verilen raakamlara göre bakıldığında iki partinin oyları bölündüğünde onların aldığı oyun çok daha üzerinde oyu bizlir aldık. " şeklinde konuştu.

Editör: Sena ERDOĞAN