31 Mart yerel seçimleri yaklaşıyor. Partiler seçimde daha fazla oy alabilmek için tüm ülkede olduğu gibi Erzincan’da da kıyasıya yarışmaya devam ediyor.

Erzincan’a baktığımızda ilk kez çok farklı bir tablo ile karşı karşıyayız. AK Parti MHP ittifakı karşısında CHP, İYİ Parti ve Saadet ittifakı bulunuyor.  Bir önceki seçimde oy dağılımlarına baktığımızda AK Parti 36 Bin, MHP 16 Bin, CHP 22 Bin, HDP 5 Bin, İYİ Parti 3 Bin 600, Saadet ise yaklaşık olarak Bin 100 oy aldı.

İttifak neticesinde Erzincan’da dengelerin değişeceğini tahmin ediyorum. AK Parti ile MHP arasında oyların bölünmesi beklenirken, CHP’de ise Saadet, İYİ Parti ve sürpriz olarak HDP’den de oy desteği gelecek. Büyük Birlik Partisi ise Erzincan’da herhangi bir ittifaka girmeyerek kendi adayını çıkaracak. Bu durumda BBP, MHP ve AK Parti’den az da olsa oy alacak. Bu tabloya bakıldığında Erzincan’da en fazla 4 Bin ile 6 Bin arası çok az bir oy fark ile bir parti seçimi kazanacak.

AK Parti açısından Erzincan’ın oy dağılımı konusunda çok kritik bir noktada olması nedeniyle Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Erzincan’a gelecek.  Erzincan’da vatandaşlarla buluşacak olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, Erzincan için ne gibi müjdeler vereceği ise Erzincan’da merak konusu oldu.

Sayın Erdoğan’ın gelecek olmasına karşın MHP ve CHP’nin nasıl bir adım atacağı da bir diğer merak konusu…

Seçimi kimin aldığı önemli değil; KARDEŞLİK, SEVGİ, SAYGI ve BARIŞ kazansın….