İnsanıyla, doğal güzelliğiyle, iklimiyle, bağı- bahçesiyle, temizliğiyle… Kim ne derse desin dünyanın en güzel şehirlerinden birinde yaşıyoruz.  “Yaşadığımız bu güzel kente, içtiğimiz bu su yakışıyor mu?” diye her su içtiğimde düşünmüşümdür. Çünkü içtiğimiz su çıkış yeri nedeniyle çoc kokuyor. 

Evet! Su gerçekten hayattır. Su azizliktir. Su temizliğin simgesidir. Biz, su medeniyetinin insanlarıyız. Yani susuz yaşayamayız.

 Dünyanın en temiz su kaynakları, bizim şehrimizin yakınlarında bulunmaktadır. Bugünkü teknoloji ile çok değerli bu kaynak sularını getirmenin maliyeti de düştüğü halde; ne yazık ki şehrimizin güzel insanları yıllardır sulu yerde susuzluk çekiyorlar.  Ve insanlarımız, aslında tam sağlıklı olmayan ilaçlanmış kuyu sularını tüketmek zorunda kalıyorlar.         

Bu şehrin saf ve temiz insanları, güzel hizmetlere layıktır düsturuyla; bu şehrin güzel insanlarına layık içme suyu getirme projesini; Belediye Başkanı düşünmüş ve önemli projeler kervanına dâhil etmişti.

Şehrimize çok büyük değer katacak ve cazibeyle gelecek bu  su kaynağı: AKSU; kendiliğinden ve enerji harcamadan  şehrimize gelebiliyor.

Şu an evlerimize su gelmesi için kuyulardan pompalarla suyun basılması; her ay belediyemize yüklü miktarda elektrik enerjisi bedeli ödetmektedir. Böyle bir projenin uygulamaya konulması; belediyemize de büyük katkılar sağlayacaktır.

Sayın Belediye Başkanı: “Erzincan bizler için bir sevdadır. Bizler bu sevda ile bu göreve talip olduk. Başarısızlık gibi bir lüksümüz yok. Bıkmadan, usanmadan, yılmadan, yorulmadan bu şehir için, siz hemşerilerimiz için, geleceğin modern Erzincan’ı için çalışacağız.” Demişti.

      Bir düşünür :“ Sevgi yoksa gönülde çeşme kurmak zordur. Çeşmeye suyu taşımak zordur. Zor, sevgiyle, duayla kolaya dönüşür.” Der.

      Bu sevgi Sayın Başkan da varsa; bizler var olduğuna inanıyoruz.

Şehrimiz için, insanımız için, sağlığımız için, bu günkü ve gelecek nesillerimiz için, çok önemli olan bu projeyi hayata geçirir. Bu şehrin güzel insanları da  onu hiç unutmaz ve  ona ummadığı kadar çok dua ederler.

Biz bu güzelim şehre bir şekilde hizmet eden herkesin yanındayız.

   Saygı duyarız.

            Başarılar diliyoruz.