Birbirimize sevgi demetleri sunalım, sahte gülücükler değil.Gerçekten gülümsemeyi başarabiliyorsak karşımızdakilere, elbette bundan da yoksun bırakmayalım.Gülen yüzümüzle, bir papatya, bir yasemin verelim dostlarımıza.Hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra sevgimizi paylaşalım kalbimizden taşan çağlayanlardan.Yolunu , yönünü kendi seçsin. Barajlar kurmayalım belirli zamanlarda akması için...Onların gönüllerine de umudu, hayal etmeyi, mutlu olmak için çabalamayı ekelim.Boy verip yeşermesini bekleyelim sonra.
                  Küçük hatalar yapıp büyük dersler çıkaralım.Bazen küçük düşünelim.Gerçekten öyle!Küçük sevinçler oluşturalım kendimize.Doyumsuz olmayalım...Her akşam yarın için yeni umutlar biriktirelim yastığımıza.Kirpiklerimizi bu umutlarla kapatıp, bu umutları yeşertmek için açalım.Samimiyet yorganları örtsün uykularımızı...
                  Bazı zamanlar da dünyayı örnek alalım kendimize.Dünya dönerken kendi ekseni etrafında, biz de dönüp kendimize bakalım.'Dur sen ne yapıyorsun ya?Bir kendine gel bak bi yanlış yaptın veya kalp kırdın ama git gönlünü al kimi üzdüysen' diyebilelim. Veyahut demeye çalışalım.            
                  Hep kendi elimizde olsun direksiyonumuz.Kavrama noktasını hiç kaçırmayalım.Yeri geldiğinde gaza sonuna kadar yüklenirken, ani fren yapmasını da bilelim hayata güzellik katmak için...Nerde durulacak, nerde devam edilecek elbette bunu harzaman kestiremeyiz.Fakat denemeli yanılmalı öğrenmekte, bir öğrenmek çeşididir.Bunu da aklımızın bir köşesine yazalım.
                  Nedense biz hep başkalarından bekleriz bişeyleri.Hatta burnumuz yere düşse, eğilip almayız kibirden...Bir kirpi gibi yaşamayı hayat felsefesi edinmişizdir kendimize.Fazla göstermeyiz gülen yüzümüzü.Eskimesinden korkarız her ne hikmetse!Karşımızda ki bir iki kelime etmeye başladımı hemen çıkarırız kirpilik mantomuzu.Dikenlerimiz hep acıtsın, hep kanatsın isteriz.Yalnız unuttuğumuz bir şey var ki kirpiler sadece düşmanlarına gösterir dikenlerini.Gelin yumuşak bir manto giyinelim ve aynı mantodan giymiş insanlarla sohbet edelim.Unutmadan sohbet etmeye başlamadan önce bir bardak limonlu çay içelim.Soğuktan üşüyen ellerimizi ısıtmak için değil.Yüreğimizi hep deminde hep sıcak tutmak için...