Ülkemizin artan nüfusuna paralel olarak trafikte seyreden otomobil ve diğer vasıtaların sayısı da hızla artmaktadır. Hızla artan inşaat sektörü ve araç sayısı  da ülkemizin ne kadar çok gelişmişliğinin belirtisidir.

         Menkul ve gayrimenkullerinizi güvence altına alan sigorta sistemlerimiz vardır. Kendinize ait eviniz, işyeriniz veya korunması gereken bir eşyanız vardır. Bir felaket sonucu yıkıldığında, hasar gördüğünde veya yok olduğunda sigorta poliçenizde belirtilen oranlarda bedeli veya tamiratı yaptırılır.

         Her yıl kendi arabalarınız için yaptırmak mecburiyetinde olduğunuz hatta aksattığınız takdirde cezalı olarak ödediğiniz sigorta bedeliniz vardır. Sigorta poliçenizde kaza yaptığınız zaman yaralanma veya ölüm halinde kişi başına başına ödenecek rakam ve suçun oranına göre arabanızın hasarına karşılık, faturalarınız karşılığında ödenecek miktar poliçenizde belirtilmiştir.

Aracınızla kaza yapmanız halinde de devamlılık arzeden bir suçlu gibi cezalandırılarak, her yıl fazladan bedel ödersiniz. Sırf bu yüzden binlerce trafikteki araç hasarları gizlenmekte ve trafiğe bildirilmemektedir.

         Her yıl araçlarınız için müteselsil olarak ödediğiniz sigorta bedelleriniz sadece karşı taraf aracının hasarını ödemek içindir. Kendi aracım dururken karşı tarafın hasarını ödemek zorundasınız.

         Araç hasarları sadece karşılıklı kaza yapmakla bitmiyor. Benim aracıma sabotaj yapıldıysa, benim aracım yandıysa, benim aracım denize uçtuysa, üzerine bir şey devrildiyse veya karşı tarafın sigortası yoksa benim hasarımı kim ödeyecek. Hiç kaza yapmadan benim yıllarca ödemiş olduğum sigorta bedelinin ne önemi kaldı. Belki de trafikte yaşanan bu gibi kazalar karşılığında yine her yıl fazladan bedel ödemek zorunda kalacaksınız.

          Araçların yaşına, modeline ve bedeline göre sigorta poliçelerinin kasko paralelinde yeniden düzenlenmesi halinde herkes rahat bir nefes alacaktır. Çünkü karşı tarafın sigortasına başvurmak zorunda kalınmayacaktır. Sigorta ödemelerimin karşılığını karşı tarafın değil de kendim için hak sahibi olacağım.  Ayrıca kaza yapan araç sahibi devamlı değil sadece müteakip bir yıla mahsus cezalı bedel ödemelidir.

         Kendi üzerine kayıtlı aracıyla trafikte seyreden sürücüler; Bu sürücüler en az 30, 40 yıl hiç kaza yapmamışsa ve sigorta şirketini ziyana uğratmamışsa, karşılığın özendirici bir ödül verilmelidir.