Sivas'ta düzenlenen "Kardeş Şehirler Kültür Buluşması"programı kapsamında, merhum sanatçılar Zaralı Halil Söyler ve Diyarbakırlı Celal Güzelses anısına Türk Halk Müziği konseri verildi.

Sivas Valiliği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen ‘Kardeş Şehirler Kültür Buluşması’ Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Zaralı Halil Söyler ve Diyarbakırlı Celal Güzelses adına düzenlenen konserde, iki sanatçıya ait yöresel türküler seslendirildi.

Konser öncesinde İl Kültür Turizm Müdür Kadir Pürlü Sivas ve Diyarbakır kardeşliğine dikkat çekerek, konserin kardeşliği daha pekiştireceğini söyledi.

Celal Güzelses’in aynı ismi taşıdığı torunu Celal Güzelses ise; “ Biraz kulakların pasını atmak, biraz gönüller açmak, biraz o tarihe gitmek onların ruhları şad etmek inşallah herkese vazife olsun.” dedi.

Koro şefleri Servet Zeki Ersoy ve Tevfik Keneş yönetimindeki konsere, vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, türkülere eşlik ettiler. Konser sonunda Sivas Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş ve İl Kültür Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Halil Söyler ve Celal Güzelses’in torunlarına çiçek ve el yapımı saz hediye etti.

Konsere; Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Hızal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: iha