Günümüzde her şeyde olduğu gibi güzellik için de buhar bakımı, detoks gibi belli başlı modern çalışmalar bulunuyor. Ancak eski zamanlarda böyle güzellik işlemleri bulunmuyordu. Bakın geçmişte Hollywood starları güzel görünmek için ne yapıyordu;

Sophia Loren; Sophia Loren_918x960
Güzelliği tüm dünyada tanınan Sophia Loren,  yemeğine en az 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekler,  cildine de her gün zeytinyağı sürerdi.

Joan Crawford
Sakızın çenesini sıkılaştıracağına inanan Joan Crawford, çenesinin altındaki toksinlerden kurtulmak ve çene çizgisinin güzel görünmesi için sakız çiğnerdi. Ayrıca her gün cildini temizledikten sonra yüzüne buz gibi su ile 25 kez yıkardı.

Audrey HepburnAudrey Hepburn_840x960
Oyuncak bebek bakışıyla bilinen Audrey, kirpiklerini ortaya çıkarmak için cımbız kullanırdı ve hemen ardından rimel sürerdi. Ayrıca yüzüne taze yunan yoğurdu sürerdi.

Katherine Hepburn
Doğal ve minimalist bir stili tercih eden Katherine Hepburn, şeker ve az miktarda ılık su karışımı kullanarak yüzüne peeling uygulardı. Ardından yüzüne biraz limon suyu sıkarak cildine masaj yapardı. 

Marilyn Monroe Marilyn Monroe_960x960
Cildi kameralarda parlayan Marilyn Monroe dudaklarına kalın vazelin tabakası gibi bir krem sürüyordu.

Marlene Dietrich
Kaşlarını kavislendirmek isteyen Marlene Dietrich, kaşlarını ve tüm yüzünü tıraş ettirdi.

Vivien Leigh
Dudağının etrafını bir ruj kalemi ile çizen Vivien Leigh, ince olan üst dudağını daha büyük görünmesini sağlıyordu.

Grace Kelly
Günümüzde de yaygın olarak cilt makyajında kullanılan kontürü Grace Kelly’de  elmacık kemikleri belirginleştirmek için kullanırdı.

Çağdaş Türk romanının hüzünlü kalemi: Sait Faik Abasıyanık Çağdaş Türk romanının hüzünlü kalemi: Sait Faik Abasıyanık

Greta Garbo
Parlak göz farı seven Greta Garbo, göz kapaklarına ince bir vazelin tabakası sürerek üzerine de koyu renkli göz farı sürerdi. 

Ingrid Bergman
Saçını, kaşlarını ve adını değiştirmeyi reddeden Ingrid Bergman büyük bir alına sahip olmak için saç çizgisinden yukarısını 1 santim tıraş ettirirdi.
 

Editör: Sena ERDOĞAN