Erzincan Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yazıcı açılan kontenjan ile ilgili yaptığı açıklamada yüksekokul ile ilgili bilgiler verdi.
Yazıcı; Biz yeni kurulan bir yüksekokuluz. Yüksekokulumuzun 3 tane bölümü var. Spor yöneticiliği antrenörlük ve beden eğitimi öğretmenliği. Öğretim üyesi sayısını yeni oluşturduğumuz için spor yöneticiliği bölümüne ek kontenjanla öğrenci almayı düşünüyoruz. Ek kontenjanların YÖK tarafından ilan edilmesini bekledik. Bu süreçte bu hafta içi gerçekleşti.
YÖK'ün ek kontenjanların tarihlerini belirttikten sonra 2013 -2014 eğitim öğretim dönemi için 25 Eylül - 30 Eylül tarihleri arasında sporyöneticiliği bölümümüze ek kontenjanlaöğrenci alacağız. Bizim öğrencilerden istirhamımız şu; bu konuyla ilgili gerekli bilgileri YÖK'ün internet sayfasından takip etsinler. Bölümümüze eşit ağırlık YGS 5 puan türünden öğrenci alacağız. Dolayısıyla 180 eşit ağırlık puanı olan veya üzerinde olan bütün öğrenci adaylarını bizim bölümümüze müracaat edebilirler. Yeni kurulmuş olan bir yüksekokul ve bölüm olarak öğrencilerimizi burada ağırlamaktan, karşılamaktan ve onlara eğitim öğretim sunmaktan gurur duyacağız. Bu süreçte bize gerek yüksekokulun açılması gerekse yöneticilik bölümünün oluşturulması anlamında destekleri olan başta Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Çapoğlu hocamıza ve üniversitenin bütün birimlerinde çalışan ve bize destek olan herkese buradan teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte biz yöneticilik haricinde antrenörlük ve öğretmenlik bölümleri için yeterli sayıda öğretim üyesi sayısına ulaştıktan sonra, önümüzdeki yıllarda da öğretmenlik öncelik olması kaydıyla da bölümlerimize önümüzdeki yıllarda öğrenci alma imkanımız olacak. Tabi yüksekokul yeni olduğu için belli başlı öğretim üyesi anlamında, öğrenci sayısı anlamında, altyapı anlamında bir takım eksikliklerimiz muhakkak var. İnşallah önümüzdeki dönemde, öncelikle yöneticilik bölümünde okuyan öğrenci arkadaşlarıyla birlikte bu süreci iyi ve güzel bir şekilde götürmeyi istiyoruz. Buradan öğrenci arkadaşlara duyurum ve ricam şu olacak. Süreç YÖK'ün sayfasında ilan edilecek olan tarihlerle devam edecek. Dolayısıyla YÖK'ün sayfasında bulunan linklerden kayır tarihlerini, kayıt yerlerini, kayıt için gerekli olan belgeleri takip etsinler. Bölüm başkanı olan hocam Yrd. Doç Dr. Yasemin Çakmak Yıldızhan da bu anlamda gerçekten heyecanlı.
İnşallah ilk öğrencilerimizi alarak yüksekokulumuzda eğitim öğretime başlamak istiyoruz. Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Spor Yönetmenliği için bu dönem 40 öğrenci alacağız. Tabi biz YÖK'e 40 kontenjan bildirdik. Ancak müracaatta kaç öğrenci tercih eder, kaç öğrenci tercih etmez onu tabi bilemiyoruz. Şu anda 40 öğrenciyle başlayacağız. Mezunlarımız spor yönetimi anlamında Spor Bakanlığı'ndan tutunuz da İl Spor Müdürlükleri'nde ve bunlara bağlı taşra teşkilatlarında görev alabilecekler. Spor yönetimi anlamında Türkiye'de ve Dünya'da birçok iş sahası var. Tabi gün geçtikçe yenileri de ekleniyor bunlara. Ama tabi ki genel olarak bu gibi alanlarda istihdam edilebilmektedirler " diye konuştu. 
Editör: Doğu Gazetesi