Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, takımını tebrik ettiğini belirterek, "Taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bugün bizi iyi desteklediler" dedi.

Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur'unda kendi evinde İnegölspor'u 3-0 mağlup ederek, gruplara kaldı. Mücadelenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bursaspor Teknik Direktörü Daum, taraftarların kendilerini çok iyi desteklediğini belirterek, "Aynı zamanda yönetimimizi de tebrik ediyoruz. İnegöl gerçekten çok güçlü bir rakipti. İki güçlü rakibi Gaziantep ile Kasımpaşa'yı elediler. Çok kompakt bir görüntü verdiler. İlk devre tek kale oynadık ama istediğimiz gol vuruşlarını yapamadık. 13-14 kornerimiz vardı. Kornerlerden sonuca gidemedik. Uzaktan şutlarımız vardı. İnegöl gerçekten iyi savunma yaptı. Devre arasında oyuncularıma baskıyı çoğaltmak için neler yapacağımızı söyledim. İkinci devre baskının ardından şanslı bir gol de attık. Ama sanırım bizim takımımız bunu istediği için bu golü buldu ve bu baskının sonucunda geldi. 1-0'dan sonra ikinci golü bulma adına devam ettik. İkinci golden sonra futbolcularımız rahatladı. Ona göre de futbol oynadıklar. Onun akabinde üçüncü golde geldi. Enes Ünal güzel bir gol attı” dedi.

"FİNANSAL KONULARI ÇÖZÜP İKİNCİ DEVREYE GİRMEK İSTİYORUZ"

Oyuncuların golden sonda sevinç gösterilerinin kendisini sevindirdiğini belirten Daum, "Orada bir kenetlenmeyi gördüm. Futbol takımı, taraftarlar, teknik heyet ve yönetimin kenetlenme örneğini gösterdiler. Bence çok haklı bir galibiyet aldık, önemli bir galibiyet aldık. Güvenimizin artması adına da önemli bir galibiyet aldık. Takımımız ve futbolcularımız üzerine koyarak gidiyor. Seyircilerimiz transferlerle ilgili talebi vardı, finansal konuları çözüp ikinci devreye öyle girmek istiyoruz. Şuanda 24 saat sevineceğiz, ardından Kayseri Erciyes maçına konsantre olacağız. Gösterdiğimiz iyi performansı bu müsabakaya da yansıtmamız gerekiyor" açıklamasında bulundu.

“ÖNEMLİ OLAN BURADA GOL YEMEMEK”

Takımın bu sezon ligde ve kupada ilk kez 3 gollü bir galibiyet aldığının hatırlatılması üzerine Daum, "Bunu pozitif görüyorum. Takımımız üstüne koyarak devam ediyor. Takımımız ilerleme gösteriyor. Trabzonspor maçına bakarsak orada da iyi oynadık, fakat sonuca gidemedik. Benim için asıl önemlisi burada gol yememek oldu. Bugün ki galibiyeti fazla abartmadan, geriye baktığımızda 6 maçtır kaybetmiyoruz. Takıma yönelik ileriye dönük adımlar da görebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

"ENES’İ ÇOK DİKKATLİ ŞEKİLDE HAZIRLANIYOR”

Basın mensuplarının genç futbolcu Enes hakkındaki soruya ise Daum, "Enes Ünal gerçekten çok yetenekli bir futbolcu. Kendisini çok dikkatli bir şekilde hazırlıyoruz. Müsabakada golleri de oldu, birkaç maçta da görev aldı. Çok dikkatli şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Takımımızda yeri belli olan, sevilen bir futbolcumuz. Gösterdiği performans zaten ortada. Bu kardeşimizi çok dikkatli hazırlamak, zaman zaman görev vermek, zaman zaman oynatmamak, doğru zamanda oynatmak gerekiyor. Daha 16 yaşında, onun bir süreci var” şeklinde cevap verdi.

Basın mensuplarının Batalla konusundaki soruya ise Daum, ”Batalla hakkında bir şey söyleyemeyeceğim. Batalla'ya yada menajerine sormak gerek. Bizim için büyük eksiklik oldu. Kendi futbol hayatında başarılar diliyorum" dedi.

Bursaspor futbolcusu Murat Yıldırım ise, çok baskılı oynadıklarını belirterek, "ilk yarı pozisyonlar bulduk ama gol bulamadık. Bunu devam ettirirsek gol atacağımızı biliyorduk. Yenmemiz önemliydi. İnşallah grupları da geçerek finale oynayacağımızı düşünüyorum. Isınmada öyle bir gol atmıştım. Orta yapmak istedim ama kaleye de gönderdim, kaleci şaşırsın diye. Güzel bir gol oldu. Bursaspor taraftarına armağan ediyorum" diye konuştu.

CİVELLİ: "O KUPAYI GETİRMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Bursaspor'un başarılı defans oyuncusu Renato Civelli, “Zor bir maç olacağını biliyorduk. Düşündüğümüz gibi oldu. Karşı takımı da kutlamak gerekiyor, çok iyi bir oyun ortaya koydular. O kupayı buraya getirmek için elimizden geleni yapacağız. Sonuçlar için tabi ki söz verilemez ama elimizden gelenin en iyisini ortaya koyacağımıza söz veriyoruz” şeklinde konuştu.

İNEGÖLSPOR CEPHESİ

Arzu ettikleri futbolu oynayamadıklarını vurgulayan İnegölspor Teknik Direktörü Mehmet Bulut, "Ama iyi mücadele ettik. Pozisyon üretmede güçlük çektik, önde çoğalamadık. neticede kaybettik. Hücumda biraz daha çoğalabilseydik, pas tercihimiz iyi olmadığı için sıkıntılar yaşadık. Önceki maçlarda daha pozitif futbol oynamıştık. Bu maçta oynayamadık, onun için üzgünüz. Bursaspor daha iyi oynadı ve hak etti galibiyeti. Başarılar diliyoruz. Biz artık lige bakacağız" dedi.

İnegölsporlu futbolcu Berkay ise "Oyunu çirkinleştirmeden oynadık. Şanssız goller yedik. Aslında iyi mücadele ettik ama olmadı. Rakibimizi tebrik ediyoruz. Haklı bir galibiyet aldılar. Bizim artık hedefimiz lig. Aydın müsabakasını yenmek istiyoruz" ifade etti.

İnegölsporlu futbolcu Eray ise, Pozisyon olarak istediklerimizi ortaya koyamadıklarını belirterek, "Daha önce kupada iki güçlü takımı eledik. Ancak bu maçta istediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Bursaspor'u tebrik ederim" şeklinde konuştu.

Kaynak: iha