Türkiye Kano Federasyonu, 10 günlük temel eğitim kampını bu yıl Erzincan'daki Karasu Nehri'nde yaparak sporculara kano eğitimi vermeye başladı.

Fırat’ın kolu olan Karasu Nehri'nde 10 gün sürecek Kano temel eğitim kampına 25 öğrenci, 6 antrenör katılıyor.

Eğitmenler tarafından verilen kısa bilgilendirmenin ardından Karasu Nehri'ne giren sporcular çalışmalara başladı.

Kampa katılan sporculara durgun ve akarsularda kano kullanımı ve teknikleri ile nehirde yüzme ve ilk yardım konularında eğitim veriliyor.

Türkiye Kano Federasyonu Antrenörü Yasin Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karasu Nehri’nin kano ve rafting için çok elverişli olduğunu söyledi.

Federasyonun görevlendirmesiyle Erzincan’a geldiklerini belirten Özkan, 8-12 yaş gurubundaki çocukların bu spor için çok elverişli olduğunu ifade etti.

Eğitimlere de değinen Özkan, şunları kaydetti:

"Sporcularımıza öncelikle nehirdeki korkularını yenmeleri için akarsuda nasıl yüzülür bunları gösterdik. Erzincan'da bu spor dalı için büyük bir talep ve ilgi var. Şu anda güzel bir noktadayız. Her şeyi buradaki çocuklar için yapıyoruz."

Tunceli Munzur Adrenalin Doğa Sporları Kulübü Antrenörü Nazım Arslan ise alınan eğitimin ardından sporcuların önemli bir noktaya geldiklerini ifade etti.

Eğitimlere ilk defa katılan Bilgesu Güveli’de rafting ve kano sporuna ilgi duyduğuna değinerek, "Buraya geldiğimde kano nasıl yapılıyor bilmiyordum. Aldığımız 1-2 günlük eğitimin ardından çok şey öğrendik. Arkadaşlarıma kesinlikle bu sporu yapmalarını tavsiye ediyorum çünkü çok eğlenceli." yorumunu yaptı.

Kaynak: aa