Türk Telekom İl Müdürlüğünde düzenlenen törende sporcularla bir araya gelen Vali Abdurrahman Akdemir, yaptığı konuşmada; üstün bir başarı göstererek isimlerini ve Erzincan’ı uluslararası platformda duyuran Erzincan Türk Telekom Spor Kulübü yöneticileri ve sporcularını tebrik etti. Erzincan’ın spor altyapısı açısından oldukça iyi illerden birisi olduğunu belirten Vali Akdemir, yakın süre içinde Erzincan’da büyük bir kapalı spor salonunun temelleri atılacağı müjdesini vererek bu tesis tamamlandığında Erzincan’ın spor altyapısı açısından hiçbir eksiğinin kalmayacağını kaydetti. Konuşmasında, gelişen teknoloji ile birlikte spordan uzaklaşan gençlerin bilgisayar oyunları ile kaybedilmeye başlandığını ifade eden Vali Abdurrahman Akdemir, Türk Telekom’un spor alanında yaptığı çalışmaları örnek göstererek; “Görevi dahilinde olsun ya da olmasın herkesin el birliği ile gençlerimizi bilgisayar ekranlarından uzaklaştırmaları, onların ilgilerini sportif faaliyetlere çekmeleri gerekiyor. Onları sporla bir araya getirelim.” Dedi.
Geçtiğimiz hafta Erzincan’da gerçekleştirilen Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonasında Erzincanlı sporcuların dereceye giremediğini ifade eden Vali Akdemir; “Eğer Erzincan, spor şenliklerine, şampiyonalara ev sahipliği yapacaksa bu sporcuların içerisinde mutlaka Erzincanlı sporcularda olmalıdır. Önümüzdeki günlerde bu konuda neler yapılabilir, bunun araştırmalarını yapacağız. Bu anlamda Türk Telekom’un yaptığı bu projesi son derece önemsiyorum. “ şeklinde konuştu. Vali Abdurrahman Akdemir, konuşmasının ardından U15 Balkan Badminton Şampiyonası’nda başarı gösteren sporculara hediyeler vererek başarılarından dolayı kendilerini tebrik etti.
U15 Balkan Badminton Şampiyonası’nda, tek bayanlar kategorisinde Erzincan Türk Telekom Spor Kulübü adına yarışan Nazlıcan İnci altın madalya, çift bayanlar kategorisinde Bengisu Erçetin ile Nazlıcan İnci kategori şampiyonluğu, Dilara Subaşı ise çift bayanlarda gümüş, tek bayanlarda ise bronz madalya kazandı. 
Editör: Doğu Gazetesi