Hizmete açılan iki salonlu PTT hizmet binası askerlere nizamiyeden çıkış yapmadan vatandaşlara ise nizamiyeye girmeden hizmet alabilme olanağı sunuyor. PTTErzincan Başmüdürlüğü ayrıca eski şehirlerarası otobüs terminalinde hizmet veren binasının kapanması sebebiyle Erzincan Adliyesi karşısına PTT Adliye hizmet binasını da açarak hizmete başlattı.
Açılan hizmet binalarını gezerek incelemelerde bulunan PTTErzincan Başmüdürü Metin Ağdaş yaptığı açıklamasında; "Yaklaşık bundan bir ay önce malumunuz olduğu üzere Erzincan'ın değerli basını burası inşaat halindeyken bir çekimleri olmuştu. Bulunduğumuz yer 59.Topçu Eğitim Tugayı Komutanlığı girişinde yeni yapılan PTT Hizmet binası. Daha önce nizami içerisinde olan PTT'miz yeni bir yer kiralanmak suretiyle PTT tarafından bulunduğumuz mekanı çok güzel bir şekilde, gerek Mehmetçiklerimize gerekse bu çevredeki mahallelere ve nizami dışındaki askeriyelere hizmet sunmak amacıyla PTT tarafından yapıldı. 30 Temmuz 2013 tarihi itibariyle de halkımızın hizmetine sunuldu. Malumunuz olduğu üzere PTTTürkiye çapında olduğu gibi Erzincan'da da her geçen gün hizmet vermeye halkın ayağına götürmek amacıyla var gücüyle de çalışmaktadır. Şehrimizin muhtelif yerlerinde PTT şubeleri açmak suretiyle mobile bir suretle vatandaşlarımıza en yakın olmanın arzusu içerisindedir. Halkımıza sunula PTT hizmetleri yanı sıra son günlerde değerli halkımızın da malumlarıdır. PTTCELL hakkı GSM operatörü halkın hizmetine sunuldu. 14 liralık tarifelerden başlamak üzere ekonomik tarifeler uygulanmaktadır. Bunlardan da halkımızın bilgisi olması, bu ekonomik tarifelerden faydalanması kurum olarak bizleri memnun etmektedir. Buradaki amacımız gerek Mehmetçiklere gerekse belde halkına en kaliteli hizmeti sunmaktır. Gördüğünüz üzere iki gişe şeklinde, iki salonlu şeklinde, hem askerlerin faydalanabileceği ayrı bir salon, hem de nizamiyeden giriş yapmadan herhangi bir şekilde, aranmaya tabi tutulmadan direk faydalanabileceği bir hizmet salonu yapılarak hizmete sunulmuştur diyerek Erzincan Adliyesi karşısına açılan hizmet binasını da gezerek açıklamalarda bulundu.
PTT Adiliye Hizmet Binası'nı da gezen PTTErzincan Başmüdürü Metin Ağdaş açıklamasında; "Ayrıca başmüdürlük olarak içinde bulunduğumuz yeni adliye şubesinin hizmete açılmasıyla ilgili sevgili halkımıza bilgi vermek istiyoruz. Malumunuz olduğu üzere Otogar binasında Otogar PTT Şubesi olarak hizmet veren bu PTT şubemiz otogarın Erzincan dışına çıkması nedeniyle çevre halkına hizmet vermeye devam etmektedir. Ancak mevcut yerimiz yeterli olmadığından, yeni Adliye binamızın da yapılmasıyla birlikte bulunduğumuz yeri kiraladık ve PTT'ye uygun olarak yeniden dizayn ettik. Halkımızın hizmetine sunmuş olduk. Buradaki amacımız PTT olarak halkımızın hizmetlerimizden en yakın şekilde nasıl faydalanacaksa, o şekilde düzenlemelerimizi yapıyoruz. Şehrimizin çeşitli yerlerinde, çok büyük şekilde değil de, iki gişeli, öç gişeli mevcut potansiyele göre rahatlıkla faydalanabileceği imkanlar oluşturmaktır. Otogar şubesindeki hizmetimiz belediye başkanımızın kıymetli destekleriyle, bugüne kadar, hizmeti kesintiye uğratmadan bu vatandaşlarımıza hizmet sunmaya devam edeceğiz" dedi.
Editör: Doğu Gazetesi