İşte 21 maddelik test sürüşü tahhütnamesi;

 TOGG T10X AKILLI CİHAZ TEST SÜRÜŞ TAAHHÜTNAMESİ

1-     İşbu Test Sürüşü Taahhütnamesi ("Taahhütname"), Togg Elektrikli Otomobili (Akıllı Cihaz) ile test sürüşü yapacak ("Siz" veya "Kullanıcı") ile Muallimköy Mah. Deniz Cad. No:143/1 GEBZE/KOCAELİ adresinde mukim Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ("Togg") arasında gerçekleşecek olan test sürüşü için oluşturulan Test Sürüş hakkına ilişkin hüküm ve koşullan düzenlemektedir.

2-     Kullanıcı yetkili otoriteler tarafından Akıllı Cihaz'ın kullanılmasına yasal olarak olanak tanıyan sürücü belgesini test sürüşüne başlamadan ibraz etmek zorundadır.

3-      Kullanıcı, Karayolları Trafik Kanunu mevzuatı hükümlerine uygun olarak Akıllı Cihaz'ı teslim aldığı andan itibaren iadesine kadar azami dikkat ve özeni göstermeyi kabul ve taahhüt eder.

4-     Kullanıcı test sürüşüne konu Akıllı Cihaz'ı, hasarsız ve sağlam bir biçimde teslim aldığını kabul ve beyan eder.

GAMEON PUBG: BATTLEGROUNDS Turnuvası başlıyor GAMEON PUBG: BATTLEGROUNDS Turnuvası başlıyor

5-     Test sürüşüne konu Akıllı Cihaz'ın sürücü hatasından kaynaklanan trafik cezaları Kullanıcı tarafından ödenecektir.

6-     Kullanıcı Akıllı Cihaz'ı yanış, hız tayini, yük taşımada, sağlamlık veya güç denemesi için kullanamaz.

7-     Kullanıcı Akıllı Cihaz içerisinde taşınması suç sayılan her türlü eşyanın taşınmasında tüm sorumluluğun kendisinde olduğunu peşinen kabul eder.

8-     Kullanıcının test sürüşü esnasında kaybolan eşyalarından sorumluluk münhasıran kullanıcıya aittir.

9-     Kullanıcı test sürüşü esnasında, Akıllı Cihaz içerisinde tütün, her türlü tütünlü mamül ve elektronik sigara kullanamaz.

10-  Kullanıcı Akıllı Cihaz'ı sadece Togg tarafından belirtilen test sürüşü güzergahı üzerinde kullanabilir. Test sürüşü güzergahı kısa ve uzun rota olmak üzere iki alternatifli olarak yapılmaktadır. Test sürüş güzergahının hangi rota üzerinden yapılacağına karar verme yetkisi mühasıran Togg Danışmanına aittir. Hava koşulları, trafik şartları, test sürüş talebi yoğunluğu ve benzeri etkenler doğrultusunda Togg Danışmanı rota güzergahını belirleyecektir. Çekilişte Togg Akıllı Cihaz'ını almaya hak kazanan kullanıcılara uzun rota test sürüşü sunulacaktır.

11-  Kullanıcının riskli test sürüşü yapması veya güzergâh değiştirmesi durumunda, refakat eden Togg Danışmanı test sürüşünü o an sona erdirme yetkisine sahiptir.

12-  Kullanıcı Togg'un yazılı onayını almadan test Akıllı Cihaz'ına ait hiçbir parça, ilave ve aksesuarı sökemez ve değiştiremez veya eklenti yapamaz.

13-  Kullanıcı, Akıllı Cihaz'ı hiçbir şekilde, birinci derece yakınları da dahil 3.kişilere kullandıramaz. Kullanıcı, Akıllı Cihaz'ın kendisi dışında üçüncü kişi tarafından kullanılması sebebiyle, ortaya çıkacak her türlü maddi ve/veya manevi, cezai ve/veya hukuki her türlü sorumluluğun kendisinde olduğunu kabul ve taahhüt eder.

14-  Karayolları Trafik Yönetmeliği ilgili hükmünce test sürüşü sırasında 150 cm'den kısa ve 36 kg'ın altındaki çocuklar için sürüş esnasında çocuk bağlama sistemlerinin kullanılması zorunludur. Çocuk bağlama sistemlerinin temini ve test sürüşü Akıllı Cihaz'ına bağlanmasından Kullanıcı sorumludur. Mevzuat gereği bu koşulu sağlamayan kişiler test sürüşüne alınmayacaktır. Kullanıcı tüm uyanlara rağmen bu koşulları sağlamayan çocuk veya çocukları ile test sürüşüne çıkar ise sorumluluk kendisine aittir. Ancak, 135 cm'den uzun çocuklar çocuk bağlama sistemleri yerine ön koltukta oturmamak şartıyla diğer koltuklardaki emniyet kemerlerini takmak koşulu ile test sürüşüne katılabilirler. Mevzuat gereği bu koşulu sağlamayan kişiler test sürüşüne alınmayacaktır. Ayrıca test sürüşü sırasında Togg Deneyim Merkezleri'nde tek başına ebeveynsiz bırakılan çocuk veya çocuklardan Togg sorumlu değildir.

15-  Test suruşu esnasında Akıllı Cihaz'ın kullanıcı tarafından kullanılması sebebiyle Togg'un uğrayacağı her türlü zararlardan kullanıcı sorumludur. Togg, uğradığı zararları ve ihlal nedeniyle zorunlu olarak yapacağı ödemeleri kullanıcıya rücu edebilir.

16-  Test Akıllı Cihaz'ı gerek Kanun ve mevzuatın getirdiği trafik sigortası, gerekse kasko teminatı altında kullanıcıya teslim edilmiştir. Kullanıcının kasko sigortasından yararlanabilmesi için, Test Akıllı Cihaz'ının hasar gördüğü her olayda veya Akıllı Cihaz'ın ya da parçalarının çalınması halinde derhal Togg'u (Togg Care Kullanıcı İlgi Merkezi_0850 222 86 44) haberdar edecek ve en yakın polis veya Jandarma karakolunu haberdar edilerek yetkili makamlar tarafından kaza raporu, tespit zaptı ve kaza sonrasında düzenlenmesi gereken diğer belgelerin eksiksiz düzenlenmesi sağlanacaktır.

17-  Togg üçüncü şahıslara zarar veren kazalar sonucu doğacak hukuki sorumluluk bakımından sadece, Akıllı Cihaz için akdedilmiş sigortalarını teminat sınırları dâhilinde kalmak şartıyla ve sigorta şirketinden istifade ettiği tazminat miktarını yüklenir. Sigorta tarafından karşılanmayan ve bu sınırların üstündeki hukuki sorumluluk kullanıcıya aittir.

18-  Kendisine atfi kabil olmayan her türlü fiil ve ihmalden dolayı sigorta tazminatından kısmen veya hiç istifade edemeyen Togg, doğacak zarar, değer kaybı ve Akıllı Cihaz'ın kullanımdan yoksun kalma tazminatı, her türlü maddi ve manevi zarar için kullanıcıya rücu hakkına sahiptir. Kullanıcı kazada kusurlu ise (asli veya tali) Akıllı Cihaz'ın hasar bedelini ve Akıllı Cihaz'ın tamirde geçecek günlerin kira/tazminat bedelini de ödemekle yükümlüdür.

19-  Test Akıllı Cihaz'ından bazı aksam parçaların (22 kW AC şarj kablosu, lastik tamir seti, trafik seti, ilk yardım kiti, yangın söndürücü, HGS, ruhsat, paspas) kaybolması veya çalınması halinde ortaya çıkacak zarar sigorta kapsamı dışındadır ve kullanıcının sorumluluğundadır.

20-  Alkol ve uyuşturucu madde etkisi altında bulunan veya geçerli ehliyeti olmayan veya resmi makamlarca el konuşmuş bir ehliyete dayanarak Togg'un yanıltarak Test Akıllı Cihaz'ını kullanan bir sürücünün sebebiyet verdiği kazalardan ve sair tüm zararlardan doğrudan kullanıcı sorumludur.

21-  İşbu Taahhütnamenin uygulanmasından doğacak her türlü ihtilafın çözümünde İstanbul Anadolu Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.

Editör: Adem Küçükkaya