Türk polis Teşkilatının kuruluşunun 169. Yıldönümü kutlanıyor. Kutlama programı çerçevesindeki polis haftası çeşitli etkinliklerle değerlendiriliyor.
      Kamu düzeninin sağlanması ve korumasında en önemli ve kapsamlı teşkilat olan Polis teşkilatının kuruluşunda, başlangıç noktası, 1845 de kurulan Zaptiye Teşkilatı alınmaktadır. Günümüze kadar çeşitli aşamalardan geçerek gelişmesini sürdüren polis teşkilatı, çağdaş yapılanmasına, Cumhuriyet döneminde kavuşmuştur. Ve zaman içinde, değişen ve gelişen teknolojilere sahip olması sağlanmıştır. Bu arada insan unsuru bakımındanda geliştirilmiş, polisin eğitim seviyesi yükseltilmiştir.
   Toplumun huzuru ve güvenliğinin sağlanmasında önemli görev ve sorumlulukları olan polis teşkilatı, sadece yasaların suç saydığı fiillerin işlenmesinde değil, bu fiillerin önlenmesi içinde yoğun çaba harcamaktadır. Bu konuda toplumu bilgilendirmeye çalışmaktadır. Suçluların yakalanıp Adalete teslim edilmesini temin etmektedir.
   Hiç kuşkusuz; Polis görevini yasalar çerçevesinde yapmak , emir ve talimatlara   uymak durumundadır. Etik değerlere önem vermek gerekmektedir. Buna karşılık Vatandaşlarda, polisin toplumun ve bireylerin huzur ve güvenliğini korumakla görevli olduğunu bilecektir. Tutum ve davranışında yasalara ve yasanın gereğini yapmakta olan polise saygılı olacaktır. Başka bir deyişle polis – halk ilişkilerinde karşılıklı saygıya önem verilecektir.
    Sanırız Toplumun huzur ve güvenliğinin korunması ve asayişe müessir olayların önlenmesinde, yada en aza indirilmesinde, karşılıklı anlayış ve yardımlaşmanın önemli payı bulunacaktır.
   Değişen ve gelişen teknolojilerin, son yıllarda geniş anlamda kullanılması ile, suçluların kısa sürede yakalanıp Adalete teslim edilmesinde önemli gelişmelerin olduğunu söylemeliyiz. Buna karşılık suç işlenmesi olaylarında, suçlularında gelişen teknolojilerden yararlandığı günümüzdeki olaylardan belli olmaktadır.
    Koşullar ne olursa olsun, polis, jandarma ve diğer güvenlik kuvvetleri, büyük bir özveri ile, vatandaşın huzur ve güvenini koruma ve kollama çabasındadır. Bu uğurda şehitler vermektedir. Olaya bu açıdan bakıldığında; Çalışma şartları gerçekten de zor olan polisin ve diğer güvenlik güçlerinin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Böylece hizmetin daha verimli olmasının temin edileceğini ifade etmek yanlış olmayacaktır.