Dünya’da geniş bir kültür yelpazesi bulunuyor. Her kültürün kendine göre alışılagelmiş farklı gelenek ve alışkanlıkları ortaya çıkıyor. İşte Dünya’nın farklı bölgelerinde uygulanan gelenekler…

Çin'de düğünden önce gelin ağlar. Çin'de geleneksel bir düğün, gelinin evlenmeden bir ay önce ağlamasıyla başlar. Annesi ve diğer aile üyeleri de geline eşlik eder.

Finlandiya’da saunada iş toplantısı yapılır ve siyasi konular görüşülür. Saunaların yalnızca dinlenmek için kullanılmadığı Finlandiya’da iş meseleleri ve siyasi konular burada görüşülür.

Fransa'da evlenmemiş genç kadınlar komik şapka takar. Aziz Sainte Catherine gününü kutlayan Fransa’da 25 yaşını doldurmuş kadınlar, evlenme umuduyla bilgeliği ve inancı simgeleyen yeşil ile sarı renkli şapkalar giyer. 

Kültür festivali: Firavun III. Amenhotep TOP 10 Kültür festivali: Firavun III. Amenhotep TOP 10

Vanuatu’da iyi bir hasat için erkeler ahşap kulelerden atlar. Ayak bileklerine sarmaşıklar sarılarak ahşap kulelerden atlamanın insan sağlığına ve yem hasadına iyi geleceğine inanılır.

Brezilya’da erkek çocuklar mermi karıncalarla dolu eldiven giyip dans eder. Mermi karıncalar Dünyadaki en acı böcek ısırıklarından birisi olarak biliniyor. Satere Mawe kabilesinde erkek çocuklar reşit olduklarında mermi karıncalarla dolu eldiven giyerek dans ederler.

Venezuela'da bir etkinliğe ya da bir toplantıya geç kalmak oldukça normal karşılanır.

Danimarka'da bekarların üzerine tarçın atılır. Ülkede kişi doğum gününde 25 ile 30 yaş arasında hala bekarsa arkadaşları ona tarçın tozu atar.

Alman düğünlerinde, düğünden birkaç hafta önce gelin ve damadın evine tabak parçaları bırakılır. Gelin ve damat bu kırık tabak parçalarını temizler. 

Meksika kültüründe sarı güller ölüm anlamına gelir bu nedenle birisine sarı gül hediye etmek pek hoş karşılanmaz.
 

Editör: Sena ERDOĞAN